Frank Borászat
A Frank Borászat többgenerációs családi hagyományokkal rendelkezik és ma is finom borokat készít a Kőszeg környéki hegyek, dombok oldalán.

Családi hagyományok



Borászuk a nagyszülei csepregi szőlőjében már kisgyermekként megismerkedett a szőlőművelés, bortermelés szép, de nem könnyű feladataival. A tradíciók tiszteletben tartása abban is jól látszik, hogy a koracél tartályok mellett a nagyapa hordói még mindig helyet kapnak a borkészítés folyamatában.

Frank borászat
Cím: Malomárok utca 9.
Telefon: + 36 20 824 8319
Honlap:
Nyitvatartás:


Művelésmód



Ernyő műveléses tenyészterületen folyik a szőlőtermesztés, ahol nagy figyelmet fordítanak a szőlő ápolása során a hajtásválogatásra, a fürtritkításra. 2001 tavaszán egy hektár területtel a Kövi-dűlőben, 2008 őszén két hektárral pedig a Borsmonostori-dűlőben bővült a termőterület.

Borkészítési technológia



Szőlőjük a hagyományos és a korszerű technológia együttes alkalmazásával kerül feldolgozásra. Friss, gyümölcsös, fajtajelleget visszaadó borok készítésére is nagy hangsúlyt fektet a pincészet.

Borkínálat


  • Kékfrankos
  • Zweigelt
  • Pinot noir
  • Blauburger
  • Cabernet sauvignon
  • Pinot blanc






  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.