Kőszegi Városi Múzeum - Hősök Tornya és Tábornokház

A Jurisics-tér és az egész város egyik legjellegzetesebb épülete, a Hősök Tornya, mely a mellette lévő Tábornokházzal együtt a Városi Múzeum központi épülete.
Kőszegi Városi Múzeum - Hősök Tornya és Tábornokház
A Hősök tornyában és a mellette álló Tábornokházban működik a Kőszegi Városi Múzeum. A falak közt az ország egyik leggazdagabb céh- és ipartörténeti gyűjteményét, a kőszegi kézművesipar történetét bemutató kiállítás található. Olyan hajdani kismesterségek műhelyeibe nyerhetünk betekintést, mint a szíjgyártó és nyeregkészítő, cukrász, hentes-mészáros, de láthatók itt különböző anyagokból készült fésűs mesterremekek, a fényképészet akkori technikái és az előhívás módszerei, asztalos műremekek, vagy éppen a sarokban megbúvó sokak számára szerencsét hozó kéményseprő felszerelése is. A legfelsőbb teremből lehet kilépni a torony külső panorámafolyosójára.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.