Savaria Múzeum

Szombathely és Vas megye első közösségi múzeuma, évezredek kincsestára, Velem bronzkori kincseinek páratlan gyűjteménye, a világhírű Velemi Arany Diadém otthona. Meglátogatását mindenkinek szívből ajánljuk.
Savaria Múzeum
Szeretné látni hazánk egyik legszebb régészeti aranyékszer leletét, egy kelta aranydiadémot? Szívesen állna egy forgalmas római útkereszteződést fotórealisztikusan megjelenítő terem közepén? Kíváncsi, mi a közös Közép-Európa legnagyobb pannon korú ősnövény gyűjteményében, a dualizmus korában és a vasi népművészetben? Akkor Önnek itt a helye! Az 1908-ban megnyílt szombathelyi Kultúrpalota, a mai Savaria Múzeum évezredek kincsestára, az intézmény régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi gyűjteményeiben mintegy félmillió tárgyat őriznek. A régészeti műtárgyak között nemzetközi mércével is kiemelkedő helyet foglalnak el a Sé melletti őskori falu, a velemi kelta település vagy az antik Savaria életét bemutató leletek. A 2010-es években megújult állandó kiállítás és az ország egyik legimpozánsabb római kőtára mellett izgalmas időszaki kiállítások is várják az érdeklődőket.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.