Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskola, Múzeum és Arborétum

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2002-ben alakította ki erdészeti erdei iskoláját és múzeumát a 250 éves Stájer-házakban. A körülötte lévő arborétumban vezetés kérhető.
Stájer-házi Erdészeti Erdei Iskola, Múzeum és Arborétum
A Stájer-házak a Kőszegi-hegység szívében, 1770-ben Mária Terézia Erdőrendtartásának (erdőtörvényének) kiadása után, a szakszerű erdőgazdálkodás megkezdésére behívott erdészek számára épültek. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. az házak egyikében erdei iskolát alakított ki, a másikban Erdészeti Múzeum működik (előzetes bejelentkezéssel látogatható). Az egykori gazdasági épület helyén, pedig szálláshely került kialakításra. A területen álló negyedik építmény egy részben fedett (esőbeálló) terasz, amely mellett kialakított tűzrakóhely található, ahol főzési (bográcsban) és szalonnasütési lehetőség is biztosított. A házak közelében közel háromhektáros arborétum terül el, megtekintéséhez vezetés kérhető.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.