Tábornokház, Hősök Tornya

A Jurisics-tér és az egész város egyik legjellegzetesebb épülete, a Hősök Tornya és a mellette lévő Tábornokház a Városi Múzeum központi épülete.
Tábornokház, Hősök Tornya
Az állandó kiállításokon olyan gyöngyszemeket találhatunk, mint az ország legrégebbi céhládái és mesterlevelei, de ne hagyják ki a kipróbálható lakatosmühelyt sem!
Révész Józseftörténész, muzeológus, igazgatója, Kőszegi Városi Múzeum

Kőszeg középkori eredetű városfala még ma is látható, a város szerkezete szinte alig változott. A több száz éves városfal részét képezte az egykori, Árpád-kori déli kapu, melynek helyén az 1932-ben épített Hősök Tornya, a város jelképe áll, mellette található a Tábornokház, mely ma a Városi Múzeum központi épülete.

::OBJECT_32::

Időszaki kiállítások"Kőszeg kiemelt értékei"

Kőszeg kiemelt értékei
Kőszeg kiemelt értékei címmel nyílt meg a Kőszegi Városi Múzeum új időszaki kiállítása október 20-án. A tárlaton városunk gazdag épített, kulturális és természeti örökségéből kaphatunk ízelítőt. A két időszaki kiállítótérben a Kőszegi Települési Értéktárba felvett szellemi, kulturális javakat mutatják be. Az első teremben a Vas Megyei Értéktár Bizottság...


Állandó kiállítások"Kismesterségek"

Kismesterségek
A Kőszegi Városi Múzeumban (Tábornokház) a kőszegi kézművesipar történetét bemutató kiállítás található. A kiállítás az országban egyedülálló, hasonlót legközelebb csak Prágában lehet látni. Kőszeg az egyetlen olyan település, ahol egy több éven át tartó szervezett gyűjtést követően a helyi műhelyek teljes felszerelésükkel kerültek a múzeumba.

"Kőszegi céhek - céhemlékek"

Kőszegi céhek - céhemlékek
A múzeum az ország egyik leggazdagabb céh- és ipartörténeti gyűjteményét mondhatja magáénak. A történeti Vasvármegye egyetlen szabad királyi városában az első céh 1504-ben alakult, ezt követően még 54 működött az évszázadok során. Szerencsére a város polgársága 1932-ben, több évtizednyi küzdelem után megalapította múzeumát és a mai múzeum...