Vasi Múzeumfalu

Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma, a Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját és a népi építészeti kultúrát mutatja be.
Vasi Múzeumfalu
Magyarország egyik legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma, a Vasi Múzeumfalu a megye elmúlt két évszázadának paraszti életformáját és a népi építészeti kultúrát mutatja be. A 43 épület egy része a fő utca mellett zárt sorokban, egy része az őrségi szereknek megfelelően, elszórva áll. A korhűen berendezett porták mellett régi magyar háziállatfajták és a vidékre jellemző haszon- és gyógynövények, őshonos gyümölcsfák, a falu szőlőhegyén pedig nemrég telepített régi szőlőfajták hozzák közelebb az elmúlt századok falvainak világát. A skanzen minden korosztálynak számos élményt tartogat tavasztól őszig, de különösen a rendszeres hagyományőrző és kézműves programok idején varázsolja el a látogatót. Vesszen bele Ön is a pezsgő vásári forgatagba az áprilisi Szent György-napon, vagy bóklásszon az ugyancsak ezreket vonzó, novemberi Szent Márton vásáron!
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.