Arany Egyszarvú Patikamúzeum

Kőszeg, az országban egyedülálló módon többféle patikatípust tudhat magáénak, ezek egyike a szerzetesi és polgári patika emlékeit egyaránt bemutató Arany Egyszarvú Patika.

Európában nagyon kevés helyen található patikamúzeum, az pedig, hogy egyszerre kettő is van egy városban: egyedülálló.
Révész Józseftörténész, muzeológus, igazgatója, Kőszegi Városi Múzeum
Május 1-én a hosszú hétvégére való tekintettel bővített nyitvatartással várjuk kedves vendégeinket. Pontosan is kiírjuk ide, ha megkapjuk, addig nézzék meg, milyen kiállítások várják Önöket a Tábornokházban!
Arany Egyszarvú Patikamúzeum
Cím: Jurisics tér 6.
Telefon: +36 (94) 360 240
Nyitvatartás:
kedd - vasárnap: 9:00-17:00


Állandó kiállítások"A nyugat-dunántúli patikák történetéből"

A nyugat-dunántúli patikák történetéből
Az Arany Egyszarvú Patikában látható kiállítás Vas megye 17-19. századi polgári és szerzetesi patikáinak emlékeiből mutat be válogatást a 18. századi állapotnak megfelelően helyreállított egykori patikaépületben. A múzeumba betérő látogatók megtekinthetik a hazai viszonylatban egyedülálló szárítópadlást vagy drogpadlást. A múzeum belső udvarán található a barokkos kialakítású patikakert, melyben a 17. században ...

"17-19. századi kőszegi patika"

17-19. századi kőszegi patika
Az épületben a város első patikája működött 1665 és 1983 között. Jelenleg a földszinten, az 1850-60 között készített officinából nyílik a 17. századi patikaenteriőr és a gyógyszerészet-történeti kiállítás. Eredeti helyén látható a 19. század közepén készített cseresznyefa bútorzat. A 17. és a 19. századi laboratóriumi enteriőr mellett két teremben elsősorban laboratóriumi eszközöket mutatunk be.


  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.