Rohonci-tó

A kristálytiszta vizű rohonci tó 300 méter hosszú és 100 méter széles, 7 méter mély. Meleg nyári napokon a vízicsúszda, a vízitrambulin, a játszóterek gondoskodnak a pihenésről. A vendégek egyharmadát a magyarok teszik ki.

Az Írottkő Natúrparkban a Kőszegi-hegység forrásai által táplálva, erdők és a Rechnitz-i szőlőhegy mellett fekszik az 5 hektáros Rechnitzi fürdőtó.

A Faludi-völgyet 1961-1964 között a Rohonci-patak vizével töltötték fel és egy strandolásra is alkalmas tavat hoztak létre benne, amely kedvelt pihenőhelye mind a környékbeli osztrákoknak, mind a magyaroknak. A tó mellett található az akadálymentes madártorony. A rohonci madártorony egy 22 m magas toronyba épített „madárház”. A torony tetejére felsétálunk, közben megcsodálhatjuk a madarak életterét és gyönyörködhetünk a kilátásban. A mozgássérült gyerekeket labirintus és homokozó várja.

info: rechnitz.at naturpark-geschriebenstein.at

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.