2018. November 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2018. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2018. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2019. évi illetményalapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A helyi adóról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A közterületek elnevezésének rendjéről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
7. - Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.
8. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI létszámbővítési kérelme.
9. - A Szombathelyi Tankerületi Központtal történő megállapodás.
10. - Az „Általános Adatvédelmi rendeletnek - GDPR – való megfeleltetés érdekében szükséges feladatok ellátása az intézmények, valamint a Kőszegi Városüzemeltető Kft. részére megbízási szerződés keretében" tárgyú beszerzési eljárásban eredményhirdetés.
11. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház költségvetési átcsoportosítási kérelme.
12. - Vagyonügy: Döntés sikertelenül értékesített lakásról – Kőszeg, Árpád tér 13. fsz. 3.
13. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
15. - Rendkívüli előterjesztés: a fogorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló megállapodások módosítása.
9. napirendi pont:
A Szombathelyi Tankerületi Központtal történő megállapodás.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város és Térsége Társulása a Társulási Tanács és a tagönkormányzatok képviselő-testületeinek döntése alapján 2017. december 31. napján megszűnt.

A Társulás megszűnése miatt a Társulás vagyonát fel kellett osztani, a vagyon felosztásáról a Társulási Tanács 2017. október 26-i ülésén döntött. A döntés értelmében Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása - melynek jogutódja Kőszeg Város és Térsége Társulása - és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között Kőszegen, 2012. december 12-én kelt, a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggő intézmény átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról szóló Megállapodás 3. és 4. mellékletében lévő ingóságokat a Társulási Tanács térítésmentesen átadta 2017. november 30. napjával a tagönkormányzatoknak, a csatolt 28/2017. (X. 26.) határozat alapján. A Társulási Tanács Kőszeg Város Önkormányzata számára a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola, a Bersek József KIKI Általános Iskola és a Budaker Gusztáv Zeneiskola szakmai feladatellátáshoz átadott tárgyi eszközöket, valamint a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szakmai feladatellátáshoz átadott tárgyi eszközöket adta át térítésmentesen, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vagyonkezelési jogával terhelten.

Az átadást követően 2017. decemberében megkerestük a Sárvári Tankerületi Központ igazgatóját, tájékoztattuk a Társulás megszüntetéséről, valamint arról, hogy fenti Megállapodást a tulajdonosváltozásokat követőn a Tankerületi Központnak és a tulajdonos tagönkormányzatokkal újra kell kötnie. Egyidejűleg kértük, hogy a Kőszeg Város Önkormányzatával kötendő megállapodást – az ingóságok felmérését, számbavételét követően a 2017. december 31-ig elszámolt értékcsökkenéssel és a szükséges selejtezések elvégzésével – szíveskedjen elkészíteni és számunkra megküldeni.

A megállapodás-tervezetet a Sárvári Tankerületi Központ - a Kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskolára, a Bersek József Általános Iskolára és a Budaker Gusztáv Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskolára vonatkozóan - megküldte azzal, hogy a Pedagógiai Szakszolgálat fenntartója a Szombathelyi Tankerületi Központ, ezért a megállapodásban ezt az intézményt nem szerepeltették. Ezért a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat vonatkozásában a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját is megkerestük, hogy a Kőszeg Város Önkormányzatával kötendő megállapodást elkészíteni és számunkra megküldeni szíveskedjék.

A Sárvári Tankerületi Központtal kötendő megállapodás-tervezet a T. Képviselő-testület 2018. augusztusi ülésén elfogadta.

Időközben a Szombathelyi Tankerület Központ is megküldte a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat - jelenleg a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kőszegi Tangintézménye - vonatkozásában a megállapodás tervezetet. A Pénzügyi és Gazdálkodási Osztály a megküldött tárgyi eszközök listáját az Szombathelyi Tankerületi Központ közreműködésével az eszközleltárral egyeztette, ezért a Megállapodás-tervezetet jóváhagyásra a T. Képviselő-testület elé terjesztem.

Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta, mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.

Kőszeg, 2018. november 23.

A polgármester nevében:


dr. Zalán Gábor s.k.
jegyző



HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a Szombathelyi Tankerületi Központ között kötendő, a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kőszegi Tagintézménye mint köznevelési intézmény szakmai feladatellátásához szükséges tárgyi eszközök átadásáról szóló Megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja, egyben felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.
Felelős: Huber László polgármester
Határidő: azonnal


Melléklet

MEGÁLLAPODÁS-TERVEZET

köznevelési intézmény szakmai feladatellátásához szükséges tárgyi eszközök átadásáról


Egyrészről:
Kőszeg Város Önkormányzata
székhelye: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8.
képviseli: Huber László polgármester
törzsszáma: 733623
adóigazgatási azonosító száma: 15733627-2-18
bankszámla száma: 11747051-15420909
statisztikai számjele: 15733627-8411-321-18
mint átadó ( a továbbiakban: Önkormányzat)

másrészről
Szombathelyi Tankerületi Központ
székhely: 9700 Szombathely, Kossuth Lajos u. 11.
képviseli: Fodor István tankerületi igazgató
adóazonosító szám: 15835499-2-18
bankszámla száma: 10047004-00336925-00000000
ÁHT azonosítója: 361739
KSH statisztikai számjele: 15835499-8412-312-18
mint átvevő (a továbbiakban: Tankerület),
(a továbbiakban együtt: Felek) között az alulírott helyen és napon a következő feltételekkel:

I. Előzmények

Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) között Kőszegen, 2012. december 12-én megállapodás született a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggő intézmény átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásáról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról.

Az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervekről, valamint a Klebelsberg Központról szóló 134/2016. (VI. 10.) kormányrendelet (továbbiakban: Rendelet) alapján a köznevelési intézmények fenntartásával és működtetésével kapcsolatos feladatok ellátása céljából a KLIK-ből a területi szervei 2017. január 1-jével kiváltak, és a Rendeletben meghatározott tankerületi központba olvadtak be. A 2016. december 31-ig a Kőszegi járás területén a KLIK által fenntartott köznevelési intézmények fenntartói jogai és kötelezettségei tekintetében 2017. január 1-jétől a KLIK jogutódja a Sárvári Tankerületi Központ, azonban a Rendelet 9.§ (2) bekezdésében foglaltak szerint a pedagógiai szakszolgálati intézmény tekintetében a fenntartó tankerületi központ feladatellátási területe a pedagógiai szakszolgálati intézmények működéséről szóló 15/2013. (II. 26.) EMMI rendelet szerinti szakszolgálati feladatellátási területre terjed ki. A jelen megállapodásban érintett Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kőszegi Tagintézménye a Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában működik.

Kőszeg Város és Térsége Társulása (mint a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulásának jogutódja) 2017. december hó 31. napján megszűnt.

A hivatkozott megállapodás 3. és 4. számú mellékletében szereplő ingóságokat (tárgyi eszközöket) a Társulási Tanács 28/2017. (X.26.) számú határozat alapján térítésmentesen átadta a tagönkormányzatoknak 2017. november 30. napjával.

Jelen megállapodás célja a köznevelési feladatok ellátását biztosító tárgyi eszközök körének meghatározása és a vagyonkezelő jog átadása.


II. A megállapodás tárgya

Önkormányzat a Tankerület számára ingyenes vagyonkezelési jogot biztosít a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kőszegi Tagintézménye mint köznevelési intézmény szakmai feladatellátásához szükséges, korábban a Bersek József KIKI Általános Iskola volt Egységes Pedagógiai Szakszolgálat feladatellátásához kapcsolódó, jelen megállapodás mellékletében részletezett tárgyi eszközökre.

III. A megállapodás tartalma
Önkormányzat vagyonkezelésbe átadja Tankerület részére, jelen megállapodáshoz csatolt 1. számú mellékletben rögzített, a köznevelési intézmény szakmai feladatellátáshoz kapcsolódó tárgyi eszközöket.
Felek rögzítik, hogy az 1. sz. mellékletben feltűntetett eszközök jelen szerződés aláírásakor már a Tankerület által fenntartott Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kőszegi Tagintézménye használatában állnak, így a vagyonkezelői jog biztosítása nem igényel tényleges eszközátadást.

IV. Egyéb rendelkezések

Átadó Önkormányzat által kijelölt kapcsolattartó:
Neve: Huber László
Beosztása: polgármester
Telefonszám: 94/562-511
E-mail cím: titkarsag@koszeg.hu

Átvevő Tankerület által kijelölt kapcsolattartó

Neve: Fodor István
Beosztása: tankerületi igazgató
Telefonszám: 06/94/795-246
E-mail cím: istvan.fodor@kk.gov.hu

Felek a megállapodásban foglaltakkal egyetértenek, és azt mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá, annak minden oldalát és mellékleteit aláírásukkal hitelesítik.
Önkormányzat a megállapodás mellékleteinek aláírásával teljes felelősséget vállal arra, hogy az abban foglalt tények, adatok, információk a megállapodás függelékét képező teljességi nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően valósak, teljeskörűek, érdemi vizsgálatra alkalmasak.

A megállapodás 4 eredeti példányban készült és 3 számozott oldalból valamint 1.sz. mellékletből áll, melyből 2 példány az Önkormányzatot, 2 példány a Tankerületet illeti.



Kőszeg, 2018. …………hó ….. nap Szombathely, 2018. ……….. hó …….. nap





Huber László Fodor István
polgármester tankerületi igazgató
Átadó Átvevő



Pénzügyi ellenjegyző:

……………………………………… ………………………………………….
Varga Béláné
gazdasági vezető

Jogi ellenjegyzés:

……………………………………….. ………………………………………..


(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)