2018. November 29., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2018. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2018. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2019. évi illetményalapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
3. - A helyi adóról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A gyermekjóléti ellátási formákról és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A közterületek elnevezésének rendjéről és a házszám-megállapítás szabályairól szóló 5/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - Tájékoztató Kőszeg és térsége foglalkoztatási helyzetéről.
7. - Bölcsődei fejlesztési program pályázat benyújtása.
8. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI létszámbővítési kérelme.
9. - A Szombathelyi Tankerületi Központtal történő megállapodás.
10. - Az „Általános Adatvédelmi rendeletnek - GDPR – való megfeleltetés érdekében szükséges feladatok ellátása az intézmények, valamint a Kőszegi Városüzemeltető Kft. részére megbízási szerződés keretében" tárgyú beszerzési eljárásban eredményhirdetés.
11. - A Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház költségvetési átcsoportosítási kérelme.
12. - Vagyonügy: Döntés sikertelenül értékesített lakásról – Kőszeg, Árpád tér 13. fsz. 3.
13. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
15. - Rendkívüli előterjesztés: a fogorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló megállapodások módosítása.
12. napirendi pont:
Vagyonügy: Döntés sikertelenül értékesített lakásról – Kőszeg, Árpád tér 13. fsz. 3.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Képviselő-testület a 2018. június 28-i ülésén elrendelte a Kőszeg, Árpád tér 13. fszt. 3. sz. alatti 71 m2 alapterületű lakás liciteljárással való értékesítését az értékbecslésben szereplő 10.300.000,-Ft induló vételáron.

A döntésnek megfelelően a kiírás többször is megtörtént, azonban az eljárások ajánlatok hiányában eredménytelenül zárultak annak ellenére, hogy mind a helyi és megyei lapokban, valamint honlapon, faliújságon is meghirdetésre került.

Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletében biztosított lehetőséggel élve kétszeri sikertelen pályáztatás következtében a képviselő-testület csökkentheti a vagyontárgy értékét legfeljebb 25 %-kal.

A lakás bérbeadás útján történő további hasznosítása esetén a bérbeadó az ingatlan bérbeadását szociális alapon javasolja. Ebben az esetben szükség van a vizesedés megszüntetésére és tisztasági festésre.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A bizottság a lakás bérbeadás útján történő hasznosítására vonatkozó módosító javaslatát 3 igen és 1 nem szavazat mellett javasolja a Képviselő-testületnek elfogadásra.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2018. november 22.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető




HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 116/2018. (VI.28.) számú határozatát az alábbiak szerint módosítja:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II. 2.) önkormányzati rendelet 20. § (5) bekezdésében foglalt jogkörével élve a Kőszeg Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Kőszeg, 1596/A/3 hrsz-ú, Árpád tér 13. fszt. 3. szám alatti, 71 m2 nagyságú, lakás megnevezésű ingatlant liciteljárás útján értékesíti az ingatlanforgalmi értékbecslésben szereplő 10.300.000,- Ft …..%-ával csökkentett, …………,- Ft induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által elkészítendő adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Határidő: értelemszerű

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)