2019. Április 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 13/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
3. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városi Múzeum legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
5. - Jelentés a 2018. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról.
6. - Hitelfelvételhez kormányzati engedélykérelem benyújtása.
7. - Előterjesztés a Munka Törvénykönyve módosítása alapján elrendelhető túlmunka elrendelésének korlátozásáról, az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tekintetében.
8. - Idősbarát Önkormányzat Díj című pályázat benyújtásának jóváhagyása.
9. - A MEDIOCRITAS Humán Kft.-vel kötendő feladatellátási szerződés jóváhagyása.
10. - A szavazatszámláló bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztása.
11. - A polgármester személyes érintettsége bejelentésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés megtárgyalása.
12. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 0145/2 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: Kiss János altábornagy emlékére kopjafa állítása.
6. napirendi pont:
Hitelfelvételhez kormányzati engedélykérelem benyújtása.

Tisztelt Képviselő–testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetéséről szóló 2/2019.(II.15.) Önkormányzati rendeletének 5. számú melléklet I. Beruházások 57. pontja tartalmazza az Egészségháztól D-re lévő fejlesztési terület közművesítésének szándékát (2975/103 hrsz). Ehhez a felhalmozási 55.000.000.- Ft kiadáshoz az Önkormányzat rendeletében 55.000.000.- Ft hitelfelvételi szándék is kapcsolódik.
A hitelfelvétel előkészítése érdekében ajánlatkéréssel fordultunk a számlavezető Bankunkhoz az OTP Bank Nyrt.-hez továbbá a K&H Bankhoz.
Az OTP Bank Nyrt. biztosítékként az éves költségvetést elfogadja, míg a K&H Bank biztosítékként zálogjoggal kívánna élni az Önkormányzat adóbevételeire.
A rendelkezésre tartási jutalék is kedvezőbb a számlavezető pénzintézetünknél.
Az ajánlatokat egymással összehasonlítva a pénzügyi kondíciók az ajánlat kérésnek és a piaci feltételeknek megfelelően közel állnak egymáshoz. A bankoknak fizetendő ellenszolgáltatások között a fizetendő kamat, melyet a Magyar Nemzeti Bank által közzétett egy havi BUBOR-ral, a bankok által vállalt kamat felárakkal és rendelkezésre tartási jutalékokkal, illetve tranzakció díjakkal számolva az OTP Bank Nyrt. ajánlata a kedvezőbb. Az 55.000.000.- Ft fejlesztési hitel 60 havi futamidőre történő felvétele esetén a visszafizetendő összeg nem érné el az 58.000.000.- Ft-ot.
A fejlesztési célt szolgáló hitel felvétele Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: stabilitási törvény) 3. § (1) bekezdés a) pontja értelmében adósságot keletkeztető ügylet. Ilyen ügyletet az Önkormányzat érvényesen csak a Kormány előzetes hozzájárulásával köthet. Kőszeg Város Önkormányzata előzetes adatszolgáltatását az előírt határidőig 2019. március 16-át követő munkanapon teljesítette a fejlesztési célú adósságkeletkeztetési szándékáról. A hozzájárulási kérelem beadásának törvényi kereteit a stabilitási törvény, részletszabályait a 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet tartalmazza. Az ebben foglalt előírásoknak megfelelően az engedély megkérése a Magyar Államkincstár elektronikus rendszerén (ÖNEGM) keresztül történhet a Képviselő-testület felhatalmazása alapján.

Kőszeg Város Önkormányzatának a tervezett fejlesztés megvalósítása érdekében szüksége van a fejlesztési hitel felvételére és ehhez a Kormány előzetes engedélyére, ezért kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozattervezet szerinti döntéshozatalra.

Az előterjesztést megtárgyalta a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság, a képviselő-testületnek elfogadásra ajánlotta.

Kőszeg, 2019. április 18.

A polgármester nevében:

Cserkutiné Stipsics Edina s.k.
pénzügyi és gazdálkodási
osztályvezető



HATÁROZATI JAVASLAT


1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Egészségháztól D-re lévő fejlesztési terület közművesítésének (2975/103 hrsz) az OTP Bank Nyrt . 55.000.000.- Ft-os 60 havi hosszúlejáratú fejlesztési hitel felvételére adott ajánlatát elfogadja.

2. Felhatalmazza Huber László polgármestert a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvényben előírt kormányengedély iránti kérelem ÖNEGM rendszerben történő benyújtására, a szükséges jognyilatkozatok megtételére.

3. Felhatalmazza Huber László polgármestert, hogy kormányengedély esetén, az ajánlatkérésnek valamint az OTP Bank Nyrt. árajánlatának megfelelő paraméterekkel, a végleges szerződés tervezet kidolgozását követően a hitelszerződést aláírja.



Felelős: Huber László polgármester
Határidő: folyamatos