2019. Április 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 13/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
3. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városi Múzeum legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
5. - Jelentés a 2018. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról.
6. - Hitelfelvételhez kormányzati engedélykérelem benyújtása.
7. - Előterjesztés a Munka Törvénykönyve módosítása alapján elrendelhető túlmunka elrendelésének korlátozásáról, az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tekintetében.
8. - Idősbarát Önkormányzat Díj című pályázat benyújtásának jóváhagyása.
9. - A MEDIOCRITAS Humán Kft.-vel kötendő feladatellátási szerződés jóváhagyása.
10. - A szavazatszámláló bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztása.
11. - A polgármester személyes érintettsége bejelentésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés megtárgyalása.
12. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 0145/2 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: Kiss János altábornagy emlékére kopjafa állítása.
11. napirendi pont:
A polgármester személyes érintettsége bejelentésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés megtárgyalása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd indítványára a T. Képviselő-testület a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 49. §-a és a Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: SZMSZ) 36. §- a alapján a 2019. március 28-i ülésén 43/2019. (III. 28.) számú képviselő-testületi határozatában felkérte a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottságot, hogy Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2019. március 7-én megtartott ülésének 1. pontja keretében Kőszeg Város Rendezési tervének 7-es módosítása tervezetében 7.6. pont alatt található módosítással kapcsolatban Huber László polgármester személyes érintettsége bejelentésére vonatkozó kötelezettsége elmulasztása ügyében folytasson le vizsgálatot és annak eredményéről a képviselő-testületet tájékoztassa.

A 7/6. számú módosítás a Kastélykert Lakópark tulajdonosainak kérelme, mely két módosításra irányul: egyrészt arra, hogy a kőszegi 3277/35 és 3277/36 hrsz-ú ingatlanok közötti szabályozási vonal - zöldfelület és a lakóterület övezeti határa - módosítva legyen a kialakult állapotnak megfelelően, másrészt a volt Gyermeküdülő felőli részen lévő, a rendezési terven kiszabályozott 8 méter széles út legyen a meglévő állapothoz (7,5 m) igazítva. A tervezett kerékpárút korábban az érintett terület és a mellette lévő kastély területének összekötésére szolgált volna. A tervezett beruházások meghiúsulása miatt a tervezett kerékpárút feleslegessé vált. Mivel az érintett lakóterületen belül a parkolási gondok egyre növekednek, ezért a rendezési terv a kerékpárút területét felhasználva próbál segítséget nyújtani a gépjárművek elhelyezésére. Ez azzal jár, hogy a kőszegi 3277/7 hrsz-ú ingatlan jelenlegi (Kö-05) övezeti besorolása (Kö-07) (gépjármű várakozóhely, parkoló) besorolássá változna. – Az indítványozó állítása szerint Huber László polgármester a kőszegi 3277/7 hrsz-ú ingatlan Kö-07 (gépjármű várakozóhely, parkoló) övezetbe történő átminősítését követően parkolót kíván vásárolni, ez alapozza meg az ügyben személyes érintettségét, amit a polgármester a hivatkozott képviselő-testületi ülésen nem jelentett be.

A Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság a vizsgálatot az SZMSZ 36. § (3) és (4) bekezdése alapján a 2019. április 11-i ülésén lefolytatta, melyre az érintett, Huber László polgármester – az Mötv. 46. § (2) bekezdés b) pontjára alapozott - kérelmére zárt ülés keretében került sor.

A vizsgálat eredményeként a Bizottság meghozta 28/2019. (IV. 11.) számú határozatát, melyet az SZMSZ 36. § (5) bekezdése alapján a T. Képviselő-testület elé terjesztek. A határozat szerint Kőszeg Város Rendezési Tervének 7-es módosítása tervezetében 7.6 pont alatt található módosítással kapcsolatban Huber László polgármester személyes érintettsége nem áll fenn, így arra vonatkozó bejelentési kötelezettségét nem mulasztotta el.


Fentiek alapján javaslom a T. Képviselő-testületnek, hogy a Bizottság vizsgálatának eredményét fogadja el.


Kőszeg, 2019. április 18.


Sas Norbert s.k.
a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság elnöke







HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság 28/2019. (IV. 11.) számú határozatában megállapított vizsgálat eredményét és egyben megállapítja, hogy Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2019. március 7-én megtartott ülésének 1. pontja keretében Kőszeg Város Rendezési tervének 7-es módosítása tervezetében 7.6. pont alatt található módosítással kapcsolatban Huber László polgármester személyes érintettsége nem áll fenn, így arra vonatkozó bejelentési kötelezettségét nem mulasztotta el.

(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)