2019. Április 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 13/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
3. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városi Múzeum legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
5. - Jelentés a 2018. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról.
6. - Hitelfelvételhez kormányzati engedélykérelem benyújtása.
7. - Előterjesztés a Munka Törvénykönyve módosítása alapján elrendelhető túlmunka elrendelésének korlátozásáról, az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tekintetében.
8. - Idősbarát Önkormányzat Díj című pályázat benyújtásának jóváhagyása.
9. - A MEDIOCRITAS Humán Kft.-vel kötendő feladatellátási szerződés jóváhagyása.
10. - A szavazatszámláló bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztása.
11. - A polgármester személyes érintettsége bejelentésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés megtárgyalása.
12. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 0145/2 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: Kiss János altábornagy emlékére kopjafa állítása.
15. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2019. április 25-i ülésére.)



Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 23/2019. (II. 14.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Kiss János u. 34-36. fszt. 2. szám alatti 44 m2 alapterületű lakás liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy az első eljárás eredménytelenül zárult, az újabb licit időpontja: 2019. április 26.

A 25/2019. (II. 14.) határozatában a képviselő-testület engedélyezte dr. Prugberger-Németh Lilla számára, hogy a megalakulás alatt álló Mediocritas Human Egészségügyi Szolgáltató Kft. részére dr. Prugberger János háziorvosi praxis megvásárlása és üzemeltetése céljából a Kőszeg, Gábor Á. utca 1/A. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlan telephelyként kerüljön bejegyzésre.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a telephely bejegyzés megtörtént. A praxis megvásárlására vonatkozó előterjesztés jelen ülésen kerül napirendre.

A 33/2019. (III. 7.) határozatával a képviselő-testület jóváhagyta a Pénzügyminisztérium „Bölcsődei fejlesztési program” tárgyban meghirdetett pályázat benyújtását.
A határozatra jelenti Fekete Balázs fejlesztési irodavezető, hogy a Magyar Államkincstár 2019. március 19-én kelt levelében Kőszeg Város Önkormányzatának benyújtott pályázatának befogadásáról adott tájékoztatást.

A 34/2019. (III. 7.) határozatában a képviselő-testület a vonatkozó jogszabályok alapján kezdeményezte a Magyar Állam tulajdonában lévő Kőszeg, Munkácsy u. 19. (Hrsz.: 2331) kivett orvosi rendelő megnevezésű, 1043 m2 nagyságú ingatlan 1/1 tulajdoni hányadának térítésmentes önkormányzati tulajdonba kerülését.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntést megküldték az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részére, válasz még nem érkezett.


Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság áprilisi rendes ülésén döntött arról, hogy az Árpád tér 23. fsz. 5 alatti, 32 m2 nagyságú, komfort nélküli megüresedett lakást szociális alapon kell bérbe adni.
A bizottság jóváhagyta a Chernel Kálmán Városi Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát is.

Mezei Virág igazgatási és építéshatósági osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2019. március 28 és 2019. április 24. között összesen 103 települési támogatást, valamint 4 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2019. április 24.

Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző