2019. Április 25., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 13/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - Beszámoló a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
3. - Beszámoló a Chernel Kálmán Városi Könyvtár legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
4. - Beszámoló a Kőszegi Városi Múzeum legutóbbi beszámolója óta eltelt időszakban végzett munkájáról.
5. - Jelentés a 2018. évi belső ellenőrzési terv végrehajtásáról.
6. - Hitelfelvételhez kormányzati engedélykérelem benyújtása.
7. - Előterjesztés a Munka Törvénykönyve módosítása alapján elrendelhető túlmunka elrendelésének korlátozásáról, az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok tekintetében.
8. - Idősbarát Önkormányzat Díj című pályázat benyújtásának jóváhagyása.
9. - A MEDIOCRITAS Humán Kft.-vel kötendő feladatellátási szerződés jóváhagyása.
10. - A szavazatszámláló bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztása.
11. - A polgármester személyes érintettsége bejelentésével kapcsolatban lefolytatott vizsgálatról szóló jelentés megtárgyalása.
12. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 0145/2 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
15. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
17. - Rendkívüli előterjesztés: Kiss János altábornagy emlékére kopjafa állítása.
9. napirendi pont:
A MEDIOCRITAS Humán Kft.-vel kötendő feladatellátási szerződés jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg város 4. számú felnőtt körzet háziorvosa, Dr. Prugberger János bejelentette az Önkormányzatnak, hogy 2019. május 31-én háziorvosi tevékenységét befejezi, és a praxisjogot Dr. Prugberger-Németh Lilla részére kívánja értékesíteni. A doktornő az egészségügyi tevékenységet 2019. június 1-től a Mediocritas Humán Kft. tagjaként kívánja folytatni.

Az önálló orvosi tevékenységről szóló 2000. évi II. törvény 2/A. §-a értelmében a praxisjog elidegenítésére vonatkozó szándékát - a praxisjogot megszerezni kívánó orvost is megjelölve - az azt elidegeníteni kívánó személy bejelenti az adott praxisjoggal érintett települési önkormányzatnak.
Ha az önkormányzat a praxisjog engedélyezésére jogosult egészségügyi államigazgatási szerv véleményének kikérését követően a praxisjogot megszerezni kívánó orvossal az adott körzetben feladat-ellátási szerződést kíván kötni, akkor előszerződést kell kötni.
Amennyiben az Önkormányzat nem kíván a praxisjogot megszerezni kívánó orvossal feladat-ellátási szerződést kötni, akkor erről a bejelentés napjától számított 45 napon belül nyilatkoznia kell.

A Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya - mint a praxisjog engedélyezésére jogosult egészségügyi államigazgatási szerv - a véleményét 2019. április 5-én megküldte, amely szerint Dr. Prugberger-Németh Lilla háziorvostan szakorvos a felnőtt háziorvosi körzet betöltésére alkalmas.

A Humánerőforrás valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság az előterjesztést megtárgyalta, mindkét bizottság a képviselő-testületnek egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szíveskedjen döntést hozni arról, hogy kívánja-e Dr. Prugberger-Németh Lillát területi ellátási kötelezettséggel háziorvosi alapellátásban – feladat-ellátási szerződéssel - foglalkoztatni.

Kőszeg, 2019. április 18.


Huber László polgármester nevében:

Mezei Virág s.k.
igazgatási és építéshatósági osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszeg Város Önkormányzata és a MEDIOCRITAS Humán Kft. között kötendő feladat-ellátási előszerződést a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert az előszerződés aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az 1. pont szerinti előszerződésben foglaltak teljesülése esetén a Kőszeg Város Önkormányzata és a MEDIOCRITAS Humán Kft. között kötendő feladat-ellátási szerződést aláírja.



Felelős: Huber László polgármester
Határidő: 1. pont azonnal
2. pont értelemszerűen

(A mellékelteket lsd. a letölthető formátumban.)