2022. November 23., Szerda, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Tájékoztató Kőszeg Város és a Kőszegi Járás munkaerő-piaci helyzetéről.
2. - Tájékoztató a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2021. évi tűzvédelmi tevékenységéről.
3.a - Az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 3/2022. (II. 16.) önkormányzati rendelet módosítása.
3.b - Beszámoló a 2022. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
4. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2023. évi illetményalapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló új önkormányzati rendelet megalkotása.
6. - A fizető parkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 16/2015. (VI. 26.) szóló önkormányzati rendelet módosítása.
7. - Beszámoló a Kőszegi Értéktár Testület munkájáról.
8. - A Magyar Nemzeti Levéltárral kötött haszonkölcsön szerződés módosítása a Kőszeg, Jurisics tér 2. sz. alatti ingatlan tekintetében.
9. - A Kőszeg Meseváros Óvoda és Bölcsőde honvédelmi intézkedési terve.
10. - A 2023. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyása.
11. - A 2023-2026. évekre vonatkozó Stratégiai Ellenőrzési Terv elfogadása.
12. - A felnőtt háziorvosokkal kötött ingatlanhasználati szerződésben szereplő közüzemi költségekhez hozzájárulás.
13. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ költségvetési előirányzat átcsoportosítása.
14. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a ”Mert kell egy hely” című pályázatra kapott támogatásra vonatkozóan.
15. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi SE kiegészítő támogatása érdekében (rendkívüli előterjesztés).
16. - A Kőszeg, Meskó u. 1. ingatlanra létrejött haszonkölcsön szerződés módosítása.
17. - A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása (rendkívüli előterjesztés).
18. - Az önkormányzat és intézményei részére földgáz és villamosenergia beszerzés tárgyában indított közbeszerzési eljárások visszavonása.
19. - A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálása.
21. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
16. napirendi pont:
A Kőszeg, Meskó u. 1. ingatlanra létrejött haszonkölcsön szerződés módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!


A Szombathelyi Egyházmegye és Kőszeg Város Önkormányzata között Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 111/2022. (V.26.) számú döntése alapján aláírásra került a Kőszeg, Meskó 1. sz. alatti ingatlanra létrejött haszonkölcsön szerződés.

A szerződés tartalma szerint a Szombathelyi Egyházmegye a „Kőszegi római katolikus egyházi épületek felújítása” EGYH-EOR-20-P-0084 azonosítószámú projekt keretében az önkormányzati tulajdonú Meskó 1. épületet felújítja, amely ingatlant a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által oly módon kívánja hasznosítani, hogy abban 40 fő befogadóképességű, szenvedélybetegeket ellátó szociális intézményt működtetne.

A Szombathelyi Egyházmegye egyetértésében a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a napokban kéréssel fordult az önkormányzathoz, amely szerint kezdeményezi a létrejött szerződés 2. pontjának módosítását úgy, hogy 40 fő helyett 80 fő befogadóképességű integrált, szenvedélybetegeket ellátó szociális intézményt alakítana ki, így az ingatlanban szociális alapszolgáltatást, szenvedélybetegek közösségi, illetve nappali ellátását kívánja megvalósítani.
Kérését azzal indokolta a Karitász, hogy a szenvedélybeteg közösségi ellátása szociális alapszolgáltatás (40 fő) mellett azért szeretné elindítani a szenvedélybetegek nappali ellátását (40 fő) is, mert az ellátási terület nagysága indokolttá teszi ezen ellátási forma működtetését is. A nappali ellátásba be tudná vonni azokat a betegeket, akik alkalmasak közösségben aktívan részt venni, dolgozni. A közösségi ellátásba felvett emberek egy része erre, betegségéből adódóan nem alkalmas, az ő ellátásuk elsősorban lakókörnyezetben történik. A nappali ellátásban résztvevők 4 órás foglalkoztatásban is részt vehetnek, ami jelentősen hozzájárul az egyes ellátott önálló életvezetéséhez. Az ingatlan méretei bőven lehetővé teszik 80 fő befogadását, tehát jobban ki tudná használni az épület adottságait. További indok, hogy a két szolgáltatás állami finanszírozása fenntarthatóbb működtetést eredményez.

Tekintettel arra, hogy a szerződés módosítás a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik, így kérem az előterjesztést megtárgyalni és a döntését meghozni szíveskedjen.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta. A határozati javaslatot mindkét bizottság egyhangúlag elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.

Kőszeg, 2022. november 18.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó sk.
városüzemeltetési osztályvezető

(A mellékleteket lsd. a letölthető formátumban.)


HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2021. 11. 01. hatállyal a közte és a Szombathelyi Egyházmegye között a Kőszeg, Meskó 1. ingatlanra létrejött haszonkölcsön szerződés melléklet szerinti egységes szerkezetbe foglalt módosítását jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal