50 éves a kőszegi Budaker Gusztáv Zeneiskola

2012. november 10.

A Budaker Gusztáv Zeneiskola 2012. november 10-én jubileumi ünnepséget szervez megalakulásánk 50. évfordulója alkalmából, melyre tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt.

November 10.

10.00 óra fotókiállítás az 50 év képeiből és Budaker Gusztáv hagyatékából

15.00 óra evangélikus istentisztelet, megemlékezés Budaker Gusztávról a kőszegi evangélikus templomban

17.00 óra ünnepi hangverseny a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében

A kőszegi zeneiskolát 1962-ben alapította Budaker Gusztáv karnagy, aki több városi együttes – pl. a Concordia féfikórus, a Városi Szimfonikus Zenekar – szervezője és vezetője volt. Az iskola 1988-ban vette fel Budaker Gusztáv nevét.
A zeneiskola nem csak a kőszegi, hanem a város környéki települések gyermekeit is fogadja. Óvodás kortól egészen az érettségi előtt álló fiatalokig vannak növendékei. Csaknem 20 éve az iskola horvátzsidányi és kőszegszerdahelyi telephellyel is kibővült.
A jelenlegi tanévben az iskolának 248 növendéke van, vonós, fafúvós, rézfúvós és ütőhangszereket, zongorát oktatnak, emellett a növendékeknek lehetőségük van a különféle zenekarokban: a tücsökzenekarban, fúvószenekarban, kamaracsoportokban részt venni. Ezekből az együttesekből kerülnek ki a felnőtt városi zenekarok tagjai.
A zeneiskola növendékei rendszeresen és szép eredményekkel részt vesznek a megyei és regionális versenyeken.
Az alapfokú művészetoktatási intézmények minősítése során az iskola 1997-ben kiváló minősítést kapott.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.