A Kőszegi-Hegység Túrázója

szeptember 4.

Idei utolsó állomásához érkezett a túrasorozat, melynek keretében most a hegység sokszínű történelmi-kulturális értékeinek bemutatására kerül sor. A Kőszegi-hegység nemcsak természeti értékekben gazdag, hiszen a területen a régészek egészen a római, valamint az avar-korig visszanyúlóan tártak fel tárgyi emlékeket, s a későbbi már a magyarok honfoglalását követő évszázadokból is számos emlék maradt ránk. A túrán a 20. század második feléből ránk maradt örökség, illetve ezek legújabb turisztikai hasznosítása is bemutatásra kerül.

A Kőszegi-Hegység Túrázója



Idei utolsó állomásához érkezett a túrasorozat, melynek keretében most a hegység sokszínű történelmi-kulturális értékeinek bemutatására kerül sor.

A Kőszegi-hegység nemcsak természeti értékekben gazdag, hiszen a területen a régészek egészen a római, valamint az avar-korig visszanyúlóan tártak fel tárgyi emlékeket, s a későbbi már a magyarok honfoglalását követő évszázadokból is számos emlék maradt ránk. A túrán a 20. század második feléből ránk maradt örökség, illetve ezek legújabb turisztikai hasznosítása is bemutatásra kerül.




2010. szeptember 4.

KHT 3 túra: „Avar-kortól napjainkig” – Történelmi barangolás

a Kőszegi-hegységben


Rajt és nevezés mindkét távnál: Kőszeg, Jurisics vár 07.00 - 09.00

A túra célja a Kőszegi-hegység számos történelmi-kulturális értékének bemutatása időrendi sorrendben a terület római, avar-kori emlékeitől egészen a 20. század történéseinek tárgyi emlékeivel bezáróan.



35 km

Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) – Kenyér-hegy – Pogányok – Cák - Velem – Szt. Vid – Borha-forrás - Enikő-forrás – Óház tető – Vörös-kereszt – Hörmann-forrás – Stájer-házak – Zeiger-nyereg – Kereszt-kúti Erdei Pihenő (volt határőrlaktanya) – Hétforrás (volt határőrlaktanya) – Szálasi Bunker – Kőszeg (Jurisics vár)



22 km

Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) – Kenyér-hegy – Pogányok – Cák - Velem – Szt. Vid – Hörmann-forrás – Stájer-házak – Vörös-kereszt – Óház tető – Szálasi Bunker – Kőszeg (Jurisics vár)



A túra része a „Kőszegi-Hegység Túrázója” (röviden: KHT) túrasorozatnak. Azon túrázók, akik mindhárom KHT túrán részt vesznek - bármely távot teljesítve - emlékajándékot kapnak.

Részletes kiírás erről és a többi túráról: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu

További információ: Márton László Krisztián (30/300-1762 marton.laszlo.krisztian@gmail.com )

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.