A SÜLTTÖK-ESET

Chioggiából jelentjük

Csetepaté tört ki Chioggiában. Hering Beppe felbontotta az eljegyzését Orsetta Schiantinával és ugyanezt tette Lucietta vőlegénye, Titta-Nane is. Tudósítónk a helyszínen értesült róla, hogy a tragédiasorozatot Toffolo indította el, aki megkínálta sülttökkel Luciettát. Több szemtanút is megkérdeztünk az esettel kapcsolatban, annak reményében, hogy így teljes és tiszta képet kaphatunk a helyzetről.

Checca: „Lucietta mutogatni akarta egy kicsit önmagát és Toffolo feltűnése remek alkalmat biztosított ehhez. Csáberejének fogyatkozásával és félve attól, hogy nem bírja tovább fenntartani a fiú érdeklődését engem kezdett el neki szidni. Ebből is látszik, hogy milyen egy egyszerű lány ez a Lucietta.”


Lucietta: „Szokásunk szerint a házunk előtti terecskén vertük a csipkét, mikor felbukkant Toffolo. Kedvesen köszöntem neki, ahogy mindig. Oda is jött hozzám kicsit beszélgetni, majd meghívott egy szelet sülttökre. De nem csak engem, hanem a sógornőmet, Pasquát is. Persze, a Schiantina család kiborult azon, hogy velük senki sem foglalkozik, de hát én igazán nem tehetek róla, hogy olyan kis csúnyácskák.”

Orsetta: „Megjött Toffolo és végig a húgomat, Checcát nézegette, de Lucietta aztán magához édesgette, hogy Toffolo sülttököt vegyen neki. Micsoda erőszakos nőszemély. Aztán mikor Toffolo végre erőt vett magán és odament Checcához, a nővérem, Libera elhesegette tőle – szörnyen viselkedik néha, nem enged minket férfiakkal beszélgetni, csak ha itthon van a férje, Fortunato. De mindegy is, végül Toffolo visszament Luciettához, aki Checcát kezdte szidni neki. Alávaló.”


Pasqua: „Vertük a csipkét a házunk előtti terecskén, mikor megérkezett Toffolo. Egyből a sógornőmnek, Luciettának kedveskedett, vett neki egy szelet sülttököt, engem pedig még malamoccói tubákkal is megkínált. Néztek is a lányok a terecske túloldaláról, hogy nekünk milyen jó dolgunk van! Nincs mese, tisztességesen kell dolgozni, hogy az embert észrevegyék, nem pedig sziesztázni csipkeverés helyett.”


Toffolo: „Épp Checcáék terecskéjén sétáltam és nagyon boldog voltam, amikor megláttam a házuk előtt csipkét verni. Egyáltalán nem vett rólam tudomást, még rám se nézett, ezért inkább Luciettához mentem oda, hogy cukkoljam vele Checcát. Még sülttököt is vettem neki, sőt megkínáltam őt és a nővérét tubákkal. Checca erre a saját pénzéből vett magának egy szelet tököt, nem hagyta, hogy kifizessem. Mikor végre szóba elegyedtünk, a nővére elzavart, úgyhogy újra visszamentem Luciettához. Ő sem csúnya lány, és mikor megdicsértem a szemét láttam, hogy Checca dühös lett. Kezdésnek nem rossz!”


Canocchia (a tökárus): „Sülttökkel kóvályogtam a városban, remélve, hogy eladhatok néhány szeletet. Schiantináék házánál kisebb csapat verődött össze, az asszonyok csipkét vertek, az a nyápic kis Toffolo meg össze-vissza járkált köztük, vett tőlem egy-egy szelet tököt Luciettának és Pasquának, de fizetni nem nagyon akaródzott neki. Bezzeg Checca – őt nem kellett felszólítani rá!”


Libera: „Jött ez a pimasz Toffolo, próbálta csábítgatni a húgomat, Checcát, de hát még fiatal hozzá az a kislány! El is küldtem, erre Luciettát kezdte boldogítani. Jobb ez így, majd férjhez megy Checca, ha itthon van a férjem – ilyen kérdésekben egyedül nem döntök!”
Lejegyezte: Nagy Orsolya

Hering Beppe
Toni családjának másik férfitagja Beppe, aki Orsetta jegyese. Látszólag heves a természete, de haragja pillanatok alatt elpárolog. Könnyen meg lehet őt vezeti, sokszor nem tudja, kinek is higgyen. A családban húga, Lucietta dominánsabb egyéniség, annak ellenére, hogy nő. Lucietta kicsit féltékeny is arra, hogy Beppe milyen jól megvan Orsettával és időnként megragadja az alkalmat, hogy felkavarja kapcsolatuk állóvizét. De Beppe szándékai komolyak és holmi pletyka nem tántoríthatja el őt céljai elérésétől.

Kosár Toni
A halásztársadalom egyik legmegbecsültebb tagja, saját halászbárkáján majdnem fél tucat embert foglalkoztat. Munkájában komoly szervezőerő, és a magánéletben is megfontolt ember. Az ellenszegülési kísérletek vele szemben hatástalanok, ha ezt valaki mégis megkísérli, akkor bizony előkerül a nadrágszíj, aminek látványa már bőven elég a megadáshoz. Toni is szívesen italozik jó társaságban, ami szerencsére akad Chioggiában. Békeszerető ember, nem idéz elő konfliktust, inkább igyekszik megoldani a problémákat.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.