BE-JÓ aranyak az Európa Bajnokságon

A Magyar Látványtánc Sportszövetség 2011. június 3-5. között rendezte meg Kaposváron a II. Látványtánc és Ének Európa Bajnokságot, ahol öt nemzet (orosz, szlovák, szerb, román és magyar) 75 csapatának 1600 versenyzője mérte össze tánc- vagy énektudását a 3 nap alatt. A BE-JÓ Táncegyüttes két korcsoportja 6 produkcióval nevezett be a nemzetközi versenyre, miután az Országos Bajnokságon elért pontszámokkal ezt kiérdemelték.

Az Európa Bajnokság „B” (kezdő) kategóriájának 171 versenyszáma közül a BE-JÓ Táncegyüttes elhozott 3 arany minősítést, egy I. helyezést és kettő II. helyezést, melyeket az MLTSZ az Országos Bajnoksághoz hasonlóan, ismételten érmekkel jutalmazott a kupák helyett.
Részletesen az elért eredmények:
- „Contrapasso” történelmi társastánc junior csoport arany minősítés
- „Karibi fesztivál” majorette és twirling felnőtt csoport arany minősítés
- „Halleluja” ének és tánc felnőtt formáció arany minősítés
- „Most múlik …” Tolnay Veronika felnőtt szóló ének I. hely
- „Le kalappal!” dance show – pop felnőtt csoport II. hely
- „Fiesta” majorette és twirling junior csoport II. hely

A „Fiesta” c. táncot, annak ellenére, hogy csak II. helyezést ért el, annyira jónak találta a zsűri, hogy meghívta a szombat esti gálaműsoron való fellépésre is.
Az eredményhirdetés után az MLTSZ vezetősége közül többen is javasolták a BE-JÓ Táncegyüttesnek, hogy ideje lenne továbblépni és a magasabb szintű, már haladó „A” kategóriában indulni a következő versenyen, az Őszi Kupán.
A BE-JÓ Táncegyüttes Európa Bajnokságra való eljutása nem lett volna lehetséges a rengeteg támogató nélkül. Ezúton is szeretnének köszönetet mondani kiemelten Huber László Polgármester úrnak – Kőszeg Város Önkormányzatának, a Kőszegi Ruhaipari Rt.-nek, a Bersek József Általános Iskola Szülői Munkaközösségének, a Gergye Bádogos és Kereskedelmi Kft.-nek, a Kromberg-Schubert Kft.-nek, Dan Istvánnak, Szlávits Lászlónak, Sebestyén Józsefnek és Soproni Attilának.
És természetesen a szülőknek, valamint a számos kőszegi és környékbeli segítőkész rokonnak, barátnak és ismerősnek.


Horváth Márta
művészeti vezető

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.