D. Kovács Márton versmondó sikerei

A 18. Petőfi-Weöres versmondó versenyen, és a II. Kárpát-medencei Hazafias Versmondó Versenyen is első helyezést ért el Márton.

Május 27-én, pénteken Ostffyasszonyfán került megrendezésre Ostffyasszonyfa és Csönge közös szervezésében a 18. Petőfi-Weöres versmondó verseny, mely már komoly hagyománnyá vált.
A versenyre 1 kötelező Petőfi, vagy Weöres verssel, és egy szabadon választott költeménnyel lehetett nevezni.
Megyén túl nyúló, a mind nagyobb számban induló versenyzők először a kötelező verset, aztán a szabadon választott művet adták elő-
1-2, 3-4, 5-6, és 7-8. évfolyamokon belül mérték fel egymás között, és a zsűri előtt a megtanult verseket.
Marci először Petőfi Sándor: A Nemzethez, aztán Kölcsey Ferenc: Zrínyi második éneke műveit mondta el.
A méltán nívósnak nevezhető zsűri elnöke Balogh József költő-tanár volt, és a helyi kulturális életben részt vevő szervezőkön kívül a Celldömölki Soltis Színház Igazgatója is véleményezte a hallottakat, és Marci örömére az előadását 1. helyezéssel jutalmazták.
2011. május 28-án megrendezésre került a II. Kárpát-medencei hazafias versmondó verseny a Rákóczi Szabadságharc szatmári békéjének 300. évfordulója, és a Trianon Békediktátum 91. gyászos évfordulója alkalmából Budapesten.
A versenyen az egész országból 4 korcsoportba lehetett jelentkezni, a 7-8. osztályosok csoportjában indult és jelentkezett Marci a nagybátyja, Kovács Nemes László: Egy mondat a szabadságról című versével, mely Illyés Gyula: Egy mondat a zsarnokságról költeménye sugallatára íródott.
Marci a verseny zsűrijétől az 1. helyezést nyerte el, és ennél tán még nagyobb örömére a közönség körében is sikert könyvelhetett el, mert megszavazták számára a közönségdíjat is.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.