Egészségnevelési napok 2006.

A kőszegi Bersek József Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakszolgálat tanulói számára a kollégákból alakult egészségnevelési csoport évek óta novemberben megrendezi az egészségnevelési napokat.

Az idei évben is így volt ez. A Tóth-Percze Mária és Molnár Tiborné által összeállított program most is elnyerte a kollégák, gyerekek és a rendezvény zárására látogató szülők tetszését. A kétnapos rendezvény konkrét időpontja november 26-27-e volt.

Az alsó tagozatos gyerekek életkoruknak megfelelő feladatokat kaptak (ötletes dekoráció, a témához kapcsolódó rajzok készítése, beszélgetések osztályfőnöki órákon a témáról). A 3-4. osztályosok 126-án délután a DÖK által szervezett akadályversenyen vehettek részt. A jó hangulatú esemény a kicsik számára a másnapi eredményhirdetéssel zárult, ahol sok-sok ajándékot, vehettek át a résztvevő csapatok tagjai. A jutalmazáshoz pályázati pénz, illetve a szponzorok által felajánlott tárgyak, egészséges ételek, italok álltak rendelkezésünkre.

A felső tagozaton a konkrét programokat megelőzték. az előzetes írásbeli feladatok, melyek nagy részét a tanulók 6 fős csoportokban oldották meg (egészségnevelési totó, kreativitást igénylő feladatsorok). A lelkes közösségek megtapasztalhatták az együttműködés örömeit, gondjait.

A két forduló összesített pontszáma alapján minden felsős osztályt egy-egy hatfős csoport képviselhetett a keddi akadályversenyen. Az idei évben tagiskolánkat 2 csapat képviselte. A kőszegszerdahelyi gyerekek ez alkalommal felvették a versenyt a helyiekkel, és a 7-8. évfolyamosoknál 2. helyet szereztek.

Az egyes helyszíneken a kollégákon kívül az iskolai védőnő, a vöröskereszt helyi képviselője, a D.A.D.A. program helyi vezetője látott el állomásvezetői feladatokat. A feladatok rendkívül változatosak voltak (Ismerd meg önmagad!; Mozgással az egészségért!; Egészséges ételek, receptek; Szenvedélybetegségek; Elsősegély-nyújtási ismeretek, gyakorlatok, Drámajáték; Táplálkozási tízparancsolat; Szólások, közmondások gyűjtése a témához stb.).

A jó hangulatú rendezvény után következett a délután fénypontja: az evés--ivás. A gyerekek, a szülők és a kollégák által készített egészséges ételek, italok kóstolgatása nagy élményt jelentett mindenkinek. Jó volt látni a vidám gyermekarcokat, az elégedett szülőket és a segítő, mindenre odafigyelő kollégákat.
A színvonalas és hasznos programok lebonyolításában aktívan részt vettek Rusznyák Károlyné a vöröskereszt helyi titkára, Farkas Viktória, Virágné Tavaszi Erika iskolai védőnők és dr. Halmai Csaba rendőr százados úr. A szervezők nevében köszönöm színvonalas munkájukat, továbbá a szülők és a kollégák segítségét.

Molnár Tiborné
egészségfejlesztő-mentálhigiénikus tanár

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.