FERGETEGES KŐSZEGI SIKER A VAS MEGYEI HORGÁSZ CSAPATBAJNOKSÁGON

A hagyományokhoz híven ez évben is kiírta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Megyei Horgász Csapatbajnokságot a tagegyesületei részére, mely a Gersekaráti Sárvíz-tavon került lebonyolításra 2011. május 28 – 29-én, kétszer négy órás időtartamban. A csapatbajnokságra ez évben tíz csapat nevezett, a csapatok 4 felnőtt és egy utánpótlás versenyzőből álltak.

A szombati napon rendkívül zord időjárási körülmények között zajlott az első forduló, melynek során összesen 407.110 gramm hal került horogra. A vasárnapi második fordulóra az időjárás már kedvezőbb volt, napsütésben zajlott a megmérettetés.

A csapatversenyen az időjárás elsősorban a match botos módszerre korlátozta a versenyzőket, melynek során a kétnapos, kétfordulós versenyen az összesen fogott halak súlya 762.290 gramm volt. A fogott halak nagy része kárász volt, de megtalálható volt a szákokban a keszeg, törpeharcsa is.

Vas megye idei bajnok csapata 21 helyezési számmal 109.980 gramm fogott hallal a Kőszegi Sporthorgász Egyesület I. csapata lett(Komáromi Levente, Németh Krisztián, Marossy László, Horváth Balázs, Incze Tamás).

Második helyezett 33 helyezési számmal 101.980 gramm fogott hallal az Elektromosok Sporthorgász Egyesület I. csapata (Pokornyi Gábor, Paár Tibor, Sényi Lajos, Kovács Dániel, Kovács Hajnalka).

Harmadik helyezett 47 helyezési számmal 76.010 gramm fogott hallal a Kőszegi Sporthorgász Egyesület II. csapata (Dr. Köppel Szilárd, Bognár Gyula, Geröly Tibor, Vincze Péter, Simon Ádám).

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület hosszú évek után indult újra a megyei megmérettetésen, és egyszerre elsöprő sikerrel. Az egyesület sikerének megszerzésénél elengedhetetlen megemlíteni, hogy a horgászat céljainak érvényesülése (halban gazdag vizek), a szabadidő kulturált eltöltési lehetősége több horgászt arra késztetett, hogy ezen vizek kezelőinek horgászegyesületeiben is váltson tagságot, és egymást segítve, támogatva hódolhassanak szenvedélyüknek, így a siker a Fish Farm Sporthorgász Egyesületet, Vas Megyei Savaria (volt Munkás) Sporthorgász Egyesület is megilleti.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.