Hámori Ádám U16-os Európa-bajnok!!!

A kőszegi Hámori Ádám feltette teljesítményére a koronát, és aranyérmet szerzett a hazai rendezésű junior (U16) ökölvívó Európa-bajnokságon Keszthelyen.

A hétfőn kezdődött keszthelyi Eb-n orosz, ukrán és svéd ellenfél legyőzésével jutott a szombati döntőbe a kőszegi Fitt-Boksz 75 kilós versenyzője, ahol a grúz Citsilashvili várt rá. A két fiú nagyon küzdelmes, egyben színvonalas meccset vívott. Az első menet után még Citsilashvili vezetett egy ponttal, de a második etapban balkezes riválisának stílusához Hámori Ádám egyre jobban alkalmazkodott, és sokkal határozottabb bunyót mutatott be. Az utolsó felvonásra már egypontos előnnyel fordult, és az irányítást már nem is adta ki a kezéből a mérkőzésre szép számban érkező, dobokkal és trombitákkal remek hangulatot teremtő vasi szurkolók legnagyobb örömére. Ádám 12-10-re nyert és a kőszegi ökölvívás első Európa-bajnoki címét szerezte meg.

A sorsolásom nem volt szerencsés, az orosz után egy ukrán bokszoló következett, aki ellen eddigi pályafutásom legkeményebb meccsét vívtam. De túljutottam rajta, majd a svéden is – mondta a Varsányi Áron és Gombai János által felkészített Hámori Ádám. – A döntőben az elején kicsit bealudtam, de a második menettől már minden rendben volt, és hihetetlenül boldog vagyok, hogy sikerült megnyerni az aranyérmet. Az Eb alatt végig jó erőben éreztem magam, de talán a szív, a kondíció és az akaraterő együtt döntött a javamra.
forrás: vasnepe.hu

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.