Iskolaigazgatók találkozója

Október 24-én Mödlingben egy vendéglő kellemes környezetében találkozott Ernst Weiss, a Jakob-Thoma Hauptschule igazgatója és dr. Varga Tiborné a kőszegi Bersek József Általános Iskola igazgatónője, hogy időpontokat egyeztessenek a két partneriskola idei közös programjaihoz.

Klikkeljen a képre!
Jelen volt még Imre Julianna is, a magyar iskola igazgatóhelyettese és Michael Dorfstätter, aki egyik alapítója volt a már több mint húsz éve létező városi és iskolai kapcsolatoknak.

Az idei tanévben egy egyhetes sítábor Präbichlben, egy akadályverseny Liechtensteinben, a kőszegi iskola tantestületének látogatása Mödlingben és a nyelvi hét kapcsán sok kőszegi tanuló és tanár utazik Mödlingbe. Cserében osztrák gyerekek utazhatnak a Balatonhoz, részt vehetnek egy kiránduláson a Stájer-házakhoz, egy sportversenyen és egy rajzversenyen mérhetik össze tudásukat. Meghívást kaptak a mödlingi tanárok az iskolai bálra, a Szent György napi kórustalálkozóra és az évadzáró műsorra is.

Ausztriában az iskola lelkes támogatókra talált a mödlingi önkormányzat, valamint Harald Lowatschek, Josef Tutschek, Vreni Schwendemann személyében. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki nekik. Kőszegen kicsit kevesebb támogatással, de mégis nagy lelkesedéssel, néha az iskola erejét meghaladva is őrzik ezt a nem mindennapi kapcsolatot.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.