Jókedvet adj!

"Jókedvet adj és semmi mást, Uram!" – Garai Gábor sorai adták a Béri Balog idei iskolanapjának mottóját. Vidámságból nem is volt hiány. Június 5-én délelőtt a gyerekek vették birtokukba a várat.

Jókedvet adj!

"Jókedvet adj és semmi mást, Uram!" – Garai Gábor sorai adták a Béri Balog idei iskolanapjának mottóját.
Vidámságból nem is volt hiány.
Június 5-én délelőtt a gyerekek vették birtokukba a várat. A kulturális műsor után az iskolában folytatódott a program. Kicsik és nagyok szülőkkel, pedagógusokkal együtt azon igyekeztek, hogy mindenki találjon kedvére való kikapcsolódást. Gazdag volt a kínálat: légvár, lovaglás, íjászat, számtalan ügyességi játék, szellemkastély, jósda, koktélbár, arc- és testfestés, táncverseny várta a szórakozni vágyókat. A felsősöknek diszkóval zárult a nap.
Vasárnap délután zsúfolásig megtelt a Jurisics vár lovagterme. Hozzátartozók, ismerősök nagy érdeklődése kísérte az iskolások bemutatóját. Az első részben a kulturális rendezvényeken eredményesen szerepelt tanulók produkcióját tekinthették meg. A második "felvonásban" bemutatkozott a Dance Jam Tánccsoport apraja-nagyja. A törpék ötletes, sziporkázó, vidám tánca már az első percekben jókedvre derítette a közönséget. Bohócok színes kavalkádja, Szörnyella és a 101 kiskutya kergetőzése, pincérek, kéményseprők, hóemberek kápráztatták el az egybegyűlteket. Ráhangolásként az egyes csoportok táncait az idei évben egy újszerű, profi módon megvalósított árnyjáték vezette be. A hangulat egyre fokozódott, amikor az "ABBA-produkcó" és az ez alkalomra összeverbuválódott "zenekar" lépett a színpadra. Az Európa-bajnokságra készülő lányok fergeteges záró tánca nagy sikert aratott. A rendezvény végén került sor "Az év táncosa" cím kihirdetésére. Az alsósoknál Adorján Liza /4.b/ már másodszor érdemelte ki ezt az elismerést, a felsősöknél Kovács Vivien /6.b/ örülhetett a kitüntető címnek.
A jól tervezett, ötletes koreográfiák, a látványos kosztümök és díszletek Földesiné Németh Csilla munkáját dicsérik, s méltán arattak sikert.


  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.