Kiadói pályázat

Kőszeg és Vidéke időszaki lap felelős kiadói feladatainak ellátására kiírt pályázati felhívás

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, mint lapgazda,PÁLYÁZATOT hirdet az általa alapított ill. újra indított Kőszeg és Vidéke időszaki lap előállítására, a felelős kiadói feladatok ellátására. A felelős kiadói feladatok ellátásának kezdete: 2006. április 1.

A megbízás határozott időre, 2 évre szól.

Beadási határidő: 2006. március 1.

Felelős kiadói feladatok:
a) a lapkoncepció és lapterv elkészítése, a lap szerkesztése
b) a szerkesztőbizottság összeállítása, munkájának irányítása
c) a tartalom meghatározása
d) szövegek korrektúrája
e) hirdetési tevékenység szervezése
f) nyomdai előkészítő munkák elvégzése
g) nyomdai munkák koordinálása
h) a nyomdai termék terjesztése.

További feltételek:
- Az újság havonta történő megjelentetése minimálisan 3800 példányban, 16 oldal lapterjedelemben,
- az ajánlattevő tartsa tiszteletben az 1881-ben alapított és 1988-ban újra indított lap hagyományainak megtartását.
- tartsa be a képviselő-testület 18/2003. (II.25.) számú határozatát.
- a lapban közölt reklám mennyisége ne haladja meg a lapfelület 15 %-át.
- a kialakítandó rovattrend betartásával biztosítsa, hogy bizonyos témák mindig, ugyanott jelenjenek meg.
- a kialakítandó rovatok a következők legyenek: a hónap aktuális témája, hírek, tudósítások, sport rovat, aktuális interjú, a hónap eseményei, tudósítások az önkormányzati ülésekről és határozatokról, önkormányzati közlemények, a kistérségről és a közeli burgenlandi térségéről szóló hírek, helytörténeti írások, rejtvény oldal, programajánló, olvasói fórum, felhívások, szerkesztőségi fogadó órák, nemzetiségi oldal, hirdetések.
- a közölt témák ösztönözzék a lakosság erősebb közéleti tevékenységbe való bekapcsolódását, végezzen közvélemény kutatást az olvasói elégedettségről.
- javítsa az önkormányzat és lakosság közötti kommunikációt, segítse a visszacsatolást, a testület munkáját.
- a lap ingyenességének megtartása,
- legalább a jelenlegi terjesztési mód biztosítása,
- a felelős szerkesztőt az önkormányzat nevezi ki a felelős kiadó egyetértésével
- a jelenlegi szerkesztői és kiadói helyiség helyszínéül szolgáló helyiség (ahol a korszerű újságírás követelményének megfelelően felszerelt iroda áll rendelkezésre, a szerkesztőségi tagok számára) bérleti díjának fizetése külön a könyvtárral kötendő megállapodás tárgyát képezi.
- a formátumra vonatkozó előírások: az újság korábbi A/4 formátumának megtartása, színes borító és egy belív, tűzött példányok.
- a pályázatban részletesen be kell mutatni az ellátandó feladatokra vonatkozó elképzeléseket, az ajánlattevő által vállalandó feladatok a szerkesztőség és kiadóhivatal üzemeltetési és fenntartási költségeinek vállalása, (posta, telefon, telefax, Internet költségek, az újságírók, szerkesztők, tördelő szerkesztő, korrektor, fotós díjazása, javadalmazása), illetve ezek járulékainak befizetése és egyéb a lap előállításával felmerülő kiadások fedezése. Nyilatkoznia kell, hogy a megkötendő szerződés időtartama alatt milyen kis és nagy értékű tárgyi eszköz és egyéb fejlesztéseket tervez. A hirdetési bevételek az ajánlattevő bevételi alapját képezi.


A pályázatok benyújtása: cégszerűen aláírva, egy eredeti és egy másolati példányban, cégjelzés nélküli zárt borítékban Dr. Tóth László jegyző nevére címezve, továbbá a "Kőszeg és Vidéke felelős kiadója" jelige szerepeltetésével Kőszeg Város Polgármesteri Hivatala (9731 Kőszeg, Jurisics tér 8. Pf.: 58.) címére.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.