Múzeumpedagógiai fejlesztés a kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeumban

Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási –képzési szerepének infrastrukturális erősítése

Múzeumpedagógiai foglalkoztató terem kialakítására és pedagógiai eszközökkel való felszerelésére, valamint virtuális oktatópontok elhelyezésére nyert több mint 29 millió forintot a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeuma. A TIOP – „Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási –képzési szerepének infrastrukturális erősítése” című pályázati konstrukció keretében támogatott projekt megvalósítása 2010 októberével vette kezdetét.

A projekt megvalósulásával közösségi tér jön létre a múzeum falain belül, mely nem csak a múzeumpedagógiai gyermekfoglalkozások, hanem a többi korosztály számára nyújtott rendezvények - vetítések, kamara előadások, gyermekfoglalkozások, múzeumi órák - helyszíne is lesz. A foglalkoztatóban kiskönyvtár, „minilabor”  mikroszkóppal és laboreszközökkel felszerelve,  a kicsik számára „minipatika” létrehozását tervezik. A kiállítótérben érintőképernyős számítógépek fognak információtöbblettel szolgálni a gyűjteményről, melyek szerves részét képezik majd a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, de az egyéni vagy családdal érkező látogatók is hasznát vehetik.
A múzeumpedagógiai és közművelődési munka kitűzött célja a természettudományok megismertetése és megkedveltetése a látogatókkal. Az iskolai oktatás során szerzett, a Patikamúzeum kiállításához jól társítható ismeretek kibővítése, azok élményszerűvé tétele és bemutatása a képzőművészettől a biológián át a helytörténetig.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.