Országos bajnoki címet nyert a Dance Jam tánccsoport

Budapesten rendezték a napokban a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságát. A döntőt megelőző területi bajnokságon az „A” kategóriában versenyző táncosok már bizonyították tudásukat. Számos arany minősítéssel a birtokukban várták az országos megmérettetést.

Országos bajnoki címet nyert a Dance Jam tánccsoport

Budapesten rendezték a napokban a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságát. A döntőt megelőző területi bajnokságon az „A” kategóriában versenyző táncosok már bizonyították tudásukat. Számos arany minősítéssel a birtokukban várták az országos megmérettetést. Reményeik nem bizonyultak alaptalanak. A kőszegi Dance Jam tánccsoport bajnoki címet szerzett junior művészi látványtánc csoport kategóriában. Az Érzelmek szárnyán című koreográfiával utasítottak mindenkit maguk mögé. A együttes művészeti vezetője, Földesiné Németh Csilla igazán büszke volt tanítványira, hiszen ebben a kategóriában a 2. helyet is ők hozták el a Lélegzet nevű produkcióval. Érmeiket tovább gyarapították a színpadi látványtáncban szerzett 2. díjjal. A junior korcsoportban táncoló lányok már rutinos versenyzőnek számítanak, hisz a tavalyi Európa-bajnokságról is 2 első díjjal tértek haza. De a nagy lányok mellett felnövő, az ő sikereiket látva a még gyerek kategóriában versenyző „kicsik” eredményei azt mutatják, hogy nem lesz hiány utánpótlásból.
Az ő általuk bemutatott Tündérkert című versenyszám szintén művészi látványtánc kategóriában indult, ahol arany minősítést szerzett. Az elismerés nemcsak a gyerekek tánctudásának szólt, hanem a ruhájuknak és a díszletnek is. Ezek szépségét és összhangját a zsűri többször is különdíjjal értékelte.
A június elején megrendezésre kerülő Európa Bajnokságig sok feladat vár még a táncosokra.
További versenyek, bemutatók, új koreográfiák készítése és természetesen maximális felkészülés az Eb-re.


A képen a bajnoki címet szerzett táncosok láthatók.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.