POLGÁRI VÉDELMI GYAKORLAT KŐSZEGEN

Kőszeg városa november 22-én 9-12 óra között – a Megyei Védelmi Bizottság anyagi támogatásával és együttműködésével - polgári védelmi gyakorlat keretében frissíti fel az árvízi védekezéssel kapcsolatos tudnivalókat, mind elméleti, mind gyakorlati szinten.

POLGÁRI VÉDELMI GYAKORLAT KŐSZEGEN

A közelmúlt sajnálatos híradásai és saját tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy mindennapi életünket egyre jobban befolyásolja a bennünket körülölelő természet szeszélyes és egyre szélsőségesebb viselkedése. A megváltozott időjárás, a nagy hőmérsékletingadozás, a viharos erejű szél, a hirtelen lehulló nagy mennyiségű csapadék, és az ezek nyomában járó káresemények, mind-mind az erőinket mozgósító kihívást jelentenek. Az önkormányzatok ve-zetőire ezért is, egyre több, jogszabályokban meghatározott, a településük és az ott élők érde-kében, védelmében végzett feladat hárul. Bármilyen, a lakosság életét, anyagi javait veszé-lyeztető esemény bekövetkezte esetén a különböző törvények és rendeletek minket, mint a te-lepülések vezetőit teszik felelőssé a védekezési munkálatok irányításáért, elvégeztetéséért.

Ennek szellemében határozta el Kőszeg városa, hogy idén 2008. november 22-én 9-12 óra között – a Megyei Védelmi Bizottság anyagi támogatásával és együttműködésével - polgá-ri védelmi gyakorlat keretében frissíti fel az árvízi védekezéssel kapcsolatos tudnivalókat, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Az általános árvízvédekezési feladatokon túl a gya-korlatban is be kívánjuk mutatni, hogy a településnek mi a teendője ilyen és ehhez hasonló rendkívüli helyzetekben.

A gyakorlat részeként elbontásra kerül a Gyöngyös-patakon található életveszélyessé vált u.n. S-100-as fahíd (a nemezgyár felett), míg a közelben a mederbe dőlt fák eltávolítását a tűzoltó-ság tagjai végzik el. A gyakorlat helyszínén ezt követően bemutatásra kerül egy a munkában megsérült tűzoltó helyszínen elsősegély-nyújtás keretében történő ellátása, majd a helyi lakos-ság kitelepítésének modellezése a rendőrség és polgárőrség segítségével, s végül a Bio-Nemez gyárnál található zsilipnél vízügyi szakemberek segítségével homokzsákokból építenek gátat a kőszegi önkéntes tűzoltók, valamint a PV szervezet tagjai.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.