Kőszegi Szív Hang Jótékonysági koncert

2022. Szeptember 25., 13:00 - 20:00 Fő tér Ingyenes!
Kőszegi Szív Hang Jótékonysági koncert  plakát
KŐSZEGI SZÍV-HANG JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
2022. SZEPTEMBER 25-én, vasárnap a Fő téren kőszegi és Kőszeg-környéki együttesek, kórusok ingyenes és önkéntes zenei-kulturális rendezvényére kerül sor 13.00 órától kb. 19.00 óráig. A jótékonysági koncert bevételéből egy SMART TESTER (alapellátási kis-labor, gyors-automata) kerül beszerzésre a tervek szerint.
élpontunk a kőszegi és Köszeg-környéki csatolt községi gyermek-egészségügyi gyermek háziorvosi alapellátás differenciál-diagnosztikai lehetőségeinek a fejlesztése.

A neve SMART TESTER, alapellátási kis-labor gyors-automata, amely különböző eredetű vérmintából néhány perc alatt a megfelelő reagens-küvettát (mintavételi egység) alkalmazva 7 nagyon fontos vérparamétert (CRP-szöveti gyulladásokban, D-dimer-véralvadási eltérésekben, Troponin infarktusban, HgbA1C-cukorbetegségben, TSH-pajzsmirigyben, hCG-terhességben, mALB - mikroalbuminúria vesebetegségben) - tud meghatározni.

LEHETŐVÉ FOGJA TENNI A HÁZI-GYERMEKORVOSI SZOLGÁLAT SZÁMÁRA, HOGY:
a rendelésre érkező, beteg, lázas, felső/alsó légúti panaszokkal küzdő gyermek esetében egy gyors labor-dignosztikai méréssel a helyszínen nagy valószínűséggel el lehet majd dönteni, hogy a gyermek vírusos, vagy bakteriális fertőzésben szenved-e.

A vizsgált paraméter a CRP - cross reacting protein - gyulladásos vérfehérje: vírusos eredetű fertőzésekben alig emelkedik, míg bakteriális fertőzésekben sokszorosára nő az értéke. Az orvos ez alapján könnyebben dönt az antibiotikum adás szükségességéről.

Fellépők: Kőszeg Város Ifjúsági Fúvószenekara
Alpensenger Német Nemzetiségi Kórus
Kőszegfalvi Nemzetiségi Kórus
NemVéletlen Tánczenekar
VáRosi Fiúk
Trio Picanto
MEGGIE és Tomsa
KVARC
Artrakció
Prokofjev

A felajánlott önkéntes adományokat köszönettel és tisztelettel
fogadjuk a Segítő Kéz Alapítvány kihelyezett adománygyűjtőibe
vagy számlájára 11747051-20008316-00000000
(közlemény: szívhang)
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.