KözJáték Színházi Fesztivál gyermekeknek szóló programjai

2024. Július 12. - 2024. Július 20. Zwinger 2.000.-Ft
KözJáték Színházi Fesztivál gyermekeknek szóló programjai  plakát
Kőszegi Várszínház – KözJáték Színházi Fesztivál gyermekeknek szóló programjai

Gyerekudvar – Zwinger (Chernel u. 14.) Belépőjegy: 2.000.-
Július 12. 18:00 A csökönyös kiselefánt -Marica Bábszínháza
Mese a kiselefántról, aki annyira, de annyira megmakacsolja magát, hogy inkább elindul világgá, csak szót fogadni ne kelljen. No és ott lakik az erdőben a nyúl is, aki a leggyorsabb a világon… – vagy mégsem? Mesék állatokról, a legkisebbeknek.
45 perc - 3 éves kortól
Július 13. 18:00 Világgá ment békák – Marica Bábszínháza
Minden, ami körbe vesz bennünket, átlelkesíthető. Egy bőröndbe belefér az egész világ! Lehet az zacskó, vagy egy kefe, máris végtelen a lehetőség, hogy „bármit bábmivé” varázsolhassunk, és akár a világ másik felén találhassuk magunkat. Bábszínházunk egy teljes világkörüli utazást pakolt egyetlen bőröndbe, ahová két kíváncsi béka kalauzol el bennünket. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel…
50 perc - 4 éves kortól
Július 16. Felhővadászat 14:30-tól 17:30-ig
A délutáni előadásra szóló érvényes belépőjegy szükséges!
A Felhővadászat egyrészt egy izgalmas ügyességi játék a gyerekek számára, melyet a Pilóta a Légikisasszony segítségével irányít, másrészt felhőtlen szórakozás az őket figyelemmel kísérő szülők, járókelők számára. Az ifjú felhővadász helyet foglal a repülőgépben. A felhőkapkodó szerkezettel három, a repülőgép előtti kötélen lecsúszó felhőt kell eltalálnia.

Július 16. 18:00 Vitéz László - Az elásott kincs
"Szervusztok Pajtikák!
Vitéz László, a vásári játékok hamisítatlan hőse most az elásott kincset keresi. Közben megküzd a pokolbéli ördögökkel, de még magával a Halállal is - hogy többé ne kelljen félniük az embereknek. Virtuóz szójátékaival és sokat próbált palacsintasütőjével szórakoztatja a kicsiket és nagyokat míg világ a világ...
4 éves kortól

Július 17. Felhővadászat Zwinger - Gyerekudvar 14:30-tól 17:30-ig
A délutáni előadásra szóló érvényes belépőjegy szükséges!
A Felhővadászat egyrészt egy izgalmas ügyességi játék a gyerekek számára, melyet a Pilóta a Légikisasszony segítségével irányít, másrészt felhőtlen szórakozás az őket figyelemmel kísérő szülők, járókelők számára. Az ifjú felhővadász helyet foglal a repülőgépben. A felhőkapkodó szerkezettel három, a repülőgép előtti kötélen lecsúszó felhőt kell eltalálnia.

Július 17. 18:00 Királyok könyve - Történetek a Honfoglalásról – Mesebolt Bábszínház
Föl a hágóra, körülnézés, majd le a hágón, körülnézés, letelepedés, kész! Ennyi volt a honfoglalás? Valljuk be: sokkal többet nem gondolunk róla. Azt se nagyon tudjuk, milyen különleges történelmi helyzetben történt a Kárpát-medencébe való érkezésünk. A bátorság és a jó helyzetfelismerés mellett csodálatos véletlenek szerencsés összejátszása is kellett – mintha a fél világ ezen az ügyön dolgozott volna! És milyen volt a honfoglalás egy gyerek szemével? Mi ebbe is belegondoltunk, és humorosan, érthetően, szépen elmeséljük ezt a nagy történetet!
6 éves kortól
Július 18. 18:00 Lázár Ervin: A hazudós egér – Mesebolt Bábszínház
A hazudós egér kalandjai mulatságos, és egyben bölcs példázatai annak, hogy mi a különbség a hazugság és az álmodozás, a történetmesélés között. Hazugság-e reményt adni valakinek, aki nagyon rászorul a bíztatásra? A mi füllentős hősünk az erdő sok lakóját húzza ki a csávából különös históriáival. Kedvesen, sokszínűen „hazudozza” végig a mesét, hogy végül elégedetten térjen otthonába, hiszen ma is segített másokon.
4 éves kortól

Július 19. 18:00 Dániel András: Megették az ovit – Mesebolt Bábszínház
Te tudtad, hogy valaki megette az ovit? És, hogy ez a valaki egy óriás volt? Azt hallottad, mi történt ezután? Hogy mit csináltak az óvónénik? Meg a Böske dadus? Na és a gyerekek!? És azt tudod, hogyan lett azután egy másik ovi? Egy miféle ovi?! És mit szólt ehhez a pfolgármester? Meg a főnáspáng? És a fűzoltó pőfarancsnok? Meg a többi felnőtt?! És hogy mi lett aztán az óriással? Tényleg nem hallottad? Fúha, akkor nagyon gyorsan nézd meg ezt az előadást!
Ajánlott életkor: 4 éves kortól

Július 20. 18:00 A brémai muzsikusok – Magyar Népmese Színház
Ki ne ismerné ezt a történetet, melyben a fedél nélkül maradt állatok elindulnak szerencsét próbálni. A kalandos játék során jelmezeket öltve, két színésszel és egy zenésszel valamint a gyerekekkel közösen játsszuk el a szamár, a kakas, a cica és a kutya történetét, míg végül a brémai erdőben elűzik a rablókat és megtalálják az új és boldogabb életet.
A játék 50 perc 4 – 12 éves gyerekek számára.
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.