"A natúrparkok közös megjelenése a turisztikai piacon"

a projekt bemutatása

Az Írottkő Natúrpark Egyesület a Határon Átnyúló Turizmusfejlesztési Hálózatok Phare CBC 2005 program keretében pályázatot nyert a fenti címmel Bokányiné Boda Gyöngyi turisztikai menedzser és kollégái munkája eredményeképp.

A projekt célja, hogy az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark mint egységes turisztikai desztináció jelenjen meg a turisztikai piacon.

A potenciális turisták tájékoztatására és a turisztikai szolgáltatók érdekében valósult meg az Írottkő Natúrpark Hírlevele, mely naprakész információkat nyújt a területen turisztikailag jelentős programokról és történésekről. A hírlevél minden hónap utolsó napjaiban van szétküldve az országban található utazási irodáknak, valamint az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark területen található turisztikai szolgáltatóknak. A tájékoztatás érdekeit szolgálva jelentetünk meg információs magazint és egyéb kiadványokat valamint sor kerül információs torony felállítására is.

Mottónk az "Együtt erősebbek vagyunk". A szakmai tevékenység összehangolásával, egymásra épülő, egymást kiegészítő, minél sokszínűbb turisztikai kínálattal növelhetjük csak a versenyképességünket. A szakmai tájékoztatás elősegítése érdekében valamint a projektnek mintegy keretet adva valósult meg 2005 november 25-én a nyitó konferencia.
A konferencián bemutatásra került maga a projekt, "Natúrparkok Burgenlandban" címmel, előadást hallhattunk Thomas Böhm úrtól a Regionalmanagement Burgendand képviseletében, bemutatkozott a Geschriebenstein Naturpark területén elhelyezkedő Rechnitz/Rohonc városa, sor került az "AlPannonia: Túraútvonal Semmeringtől Kőszegig" projekt bemutatásásra Hans-Peter Neun (Bad Tatzmannsdorf régió, oberwarti iroda vezetője), előadást tartott Dr. Németh Csaba (Természetmegőrzési osztályvezető, Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága) "Természeti értékek, tanösvények az Írottkő Natúrparkban", meghallgathattuk "Kerékpárturisztikai hálózatok a régióban" címmel Stampf Ferenc (Kőszegi Kerékpáros Egyesület elnöke) előadását, Pócza Zoltán (a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója) a natúrpark területén fellelhető programokról és a még ki nem aknázott lehetőségekről tartott összefoglalót valamint bemutatkozott a "Kőszegi borút program" is Láng József (borász, Szőlőtermelők Szövetkezetének elnöke) előadásában.

Célunk, hogy a hozzánk ellátogató turista a natúrparkot egységében lássa, mind a magyar területen lévő 16, mind pedig az osztrák oldalon található 4 települést felkeresse, ezeknek a településeken található látnivalókról és programokról megfelelő színvonalú és naprakész információhoz jusson. Ennek érdekében két tanulmányutat szerveztünk. Az egyik napon a magyar szolgáltatók ismerkedhettek a Geschriebenstein Natúrparkban található turisztikai programokkal és szolgáltatásokkal, a második nap pedig az osztrákok jöttek hozzánk, hogy jobban megismerjék ajánlatunkat.

A konferenciára és a tanulmányutakra nemcsak az Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark képviselői, hanem a területen dolgozó turisztikai szolgáltatók is meghívást kaptak. Reméljük, hogy ezekkel a rendezvényekkel nagy lépést tettünk, hogy a turisták minél szélesebb körben juthassanak a területről komplex információkhoz.

A projekt keretében népszerűsítjük a területet három turisztikai vásáron is, melyek közül a Wiener Neustadt-i novemberben, a bécsi januárban került megrendezésre. A győri vásár március 31-április 2-ig kerül megrendezésre, ahol szeretnénk a magyar potenciális turistákat is megismertetni program- és szállásajánlatainkkal.

A natúrparkon belül meg kell valósítani a hálózatszerű együttműködést, valamint turizmusban érintettek összefogásával a turisztikai kínálati elemekből olyan komplex termékcsomagot létrehozni, amely ide csábítja, valamint hosszabb idő eltöltésére ösztönzi a turistát. Ennek érdekében kerül megrendezésre egy 2x2 napos desztináció menedzsment képzés.


Összefoglalót készítette
Kóczián Csilla

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.