Raiffeisen Sommer Tournee

Ramsau am Dachstein adott otthont a címben szereplő versenysorozat 2. állomásának. A hosszú forró nyár a kőszegi síugrók életében is nyaralást, strandolást helyezte előtérbe. A gyerek, serdülő korú versenyzők ebben az időben inkább a hűsítő lehetőségek irányába indultak szívesebben, de voltak, akik már versenyeztek az elmúlt hétvégén.

A kőszegi csapat 2013.08.24.
Molnár Flórián 2. hely
Vörös Virág 1. hely
Ramsau am Dachstein adott otthont a “Raiffeisen Sommer Tournee” 2. állomásának.

A hosszú forró nyár a kőszegi síugrók életében is nyaralást, strandolást helyezte előtérbe. A gyerek, serdülő korú versenyzők ebben az időben inkább a hűsítő lehetőségek irányába indultak szívesebben. Nehéz ilyenkor megkövetelni, hogy a 35-40 fokos hőségben edzésre kell jönni, ott meleg síruhát húzni, majd a hegyet megmászni, fegyelmezetten edzeni.

A kemény mag természetesen tartotta magát és szorgalmasan látogatta a nyári edzéseket, hiszen nekik az ősztől folyamatosan versenyeik lesznek. (Sajnos sérültjeink is vannak, nekik rövidebb-hosszabb pihenő van előírva!) Ennek 1. állomása már a nyár utolsó, iskola kezdés előtti hétvégéjén megkezdődött. Korai kelés (05.00 órakor), csomagolás, indulás, hogy a 09.00-kor kezdődő szabad edzésen már időben a toronyban lehessünk.
Molnár László edző és Gosztonyi Tamás kísérő, 7 versenyzővel indult neki az útnak. A helyszínre érkezve igazi nyári idő fogadta a csapatot, nagy meglepetés volt, hiszen útközben végig esett az eső.

A szép idő egyből jobb kedvre derítette a versenyzőket, majd még egy meglepetés vendég érkezése is tetézte az örömünket. A Magyar Sí Szövetség utánpótlás igazgatója, Bereczki Brigitta is meglátogatta a kőszegi delegációt és jelenlétével megtisztelte a fiatal sportolókat.

09.00 órakor megkezdődött az edzés, majd 11.00 órakor a verseny. Elsőként a K-15 méteres sáncon a gyermek I-II. kategória zajlott le. Itt 3 kőszegi síugró volt érintett. Ki kell hangsúlyozni, hogy nekik volt a legnehezebb ezt a napot megélni, hiszen 2003-2004-es születésű gyerekekről van szó, 05.00-kor felkelés, utazás, majd gyorsan edzés, versenyzés. Megviselte őket, azonban szokniuk, tanulniuk kell, hogy így zajlik egy síugró verseny. Tőlük a tisztességes helytállás volt az elvárás, amit hoztak is a gyerekek, mind a síugrásban, mind az északi összetett (síugrás majd ezt követően terepfutás) versenyszámokban.
Gyermek II-es kategória:
Ritter Martin 2003 síugrás: 15. hely északi összetett: 15. hely
Kelemen Dávid 2004 síugrás: 16. hely északi összetett: 13. hely
Gosztonyi Erik 2004 síugrás: 17. hely északi összetett: 14. hely

A kicsiket a K-30-as sáncon a serdülő I-II. korosztály követte.

Serdülő I-es kategória:
Molnár Flórián 2002 síugrás: 7. hely északi összetett: 2. hely
Serdülő II-es kategória:
Molnár Kristóf 2000 síugrás: 6. hely északi összetett: 6. hely
Reymeyer Tamás 2000 síugrás: 7. hely északi összetett: 4. hely

Serdülő II. Leány kategória:
Vörös Virág 1999 síugrás: 1. hely északi összetett: 3. hely

Az őszi verseny szezon kezdésnek 1. állomásán 3 dobogós helyezés begyűjtése remek előjel, tudjuk hibáinkat és azon leszünk, hogy a következő eseményekre ezeken javítsunk és ezzel még több dobogós helyezést szeretnénk magunkénak!

Molnár László
KSK technikai vezetője, edző

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.