MINDEN NAPRA FRISS KALAND

GARANTÁLT PROGRAMOK KŐSZEGEN ÉS A NATÚRPARKBANHÉTFŐ:
Minden hétfőn, a legendás kőszegi 11 órás haranszóra indul a hétkezdő közös városnézésünk Kőszeg gyönyörű Fő teréről, a Tourinform elől (Kőszeg, Fő tér 2.). A mintegy 1-1,5 órás könnyű sétát a kőszegi Tourinform munkatársai vezetik, és betekintést nyújtanak a történelmi belváros, a város templomainak és különleges épületeinek páratlan értékeibe. A sétán a részvétel ingyenes, és nem igényel előzetes bejelentkezést. 20 fő fölötti csoport esetén köszönjük a részvétel előzetes jelzését!

KEDD:
Kedden délelőtt 50 % kedvezménnyel fogadja a Kőszegi Gokartpálya a gyerekeket, míg ugyanitt az állatsimogatás ekkor az egész családot ingyenesen várja! Társszervező a Kőszegi Gokartpálya és Paintball Aréna!
Információ: 06703154741

SZERDA:
Ingyenes vezetett séták a Virágudvarban
Kőszeg, Táblaház utca 11.
Kőszeg történelmi városfala tövében árnyas, hűvös, ágas-bogas ökokert bújik meg. Gazdája, Bakos György kertész minden nyári szerda délelőtt egy jókedvű sétára, jó beszélgetésre vár kicsiket és nagyokat. Itt ismerkedhetünk meg az Óriáspaszuly kalandjaival, és akár a komposztálás rejtelmeivel is, de sok más izgalmas történetet is hallhatunk az ezeréves Kőszeg veretes históriájából és az Írottkő Natúrpark határtalan szépségeiről.
A program ingyenes, bejelentkezés nélkül is látogatható. A szervező megköszöni az előzetes (akár sms) bejelentkezéseket: 06304698007 .

CSÜTÖRTÖK:
Csütörtökönként 10 órakor ingyenes vezetésre hívjuk Önöket a Jurisics téri Arany Egyszarvú Patika kiállítására. A vezetés belépőjegy vásárlása mellett látogatható.

A korabeli Magyar Királyság területén található 42 patikából, 3 Kőszegen működött! A Jezsuita rend által 1743-ban a saját rendházukban alapított patika megszűnt akkor, amikor Mária Terézia, túlhatalmuk miatt feloszlatta az egész rendet. A berendezést Svalla Mátyás vásárolta meg, aki 1777-ben a jelenlegi helyszínén alapította újra a Patikát, ahol ma gyógyszerészet-történeti kiállítás, és a XVIII. századi míves jezsuita patikabútorzat is látható, amely teljes egészében nemes tölgy-, dió- és hársfa alapanyagból készült un. szerzetesi Officina. (A kép Kis András fotója, www.koszeginfo.com )

BELÉPŐJEGY VÁSÁRLÁSA MELLETT!
Társszervező: a Múzeum Városi Kőszegi.
További információ: http://www.koszegimuzeumok.hu/

PÉNTEK:
Pénteken a Chernel-kert Madárvédelmi Mentőközpont belépőjével látogatható a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont is! (Aradi vértanúk parkja) www.buboscinege.hu

A Chernel-kert árnyas és csendes arborétumában gyógyuló és tartósan ott élő madarak fogadják az egész családot. A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont a Kárpátmedence és különösen a Kőszegi-hegység élővilágának, valamint jelentős kőszegi természetkutatók hagyatékának méltó bemutató pontja. Mellette jól felszerelt, árnyékos játszótér is található.


További információ: www.naturpark.hu, www.koszeg.hu, illetve a Tourinform Irodában  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.