KŐSZEGI ADVENT

Évről évre igazi alpesi karácsonyi hangulattal fogad Kőszeg már november közepétől.
2019-ES PROGRAMOK HAMAROSAN...

Kőszegen, karácsonyi díszkivilágítással megszépült téren fogadjuk a középkori város Adventjére érkező vendégeket. Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren. December 8-9-én lesz a Natúrparki Mesterek Adventje, 15-16-án a Kőszegi Forraltboros Advent hívogat, míg december 22-én a Kőszegi Jégkarácsony fogad mindenkit az újonnan megnyílt Kőszegi Jégcsarnokban!

Az adventi ünnepi gyertyagyújtásra mind a négy héten vasárnap este fél 6 órakor kerül sor.

November 23-tól egészen december 23-ig, minden nap várja a látogatókat az „Advent a Natúrparkban, ahogy mi szeretjük…” kiállítás és vásár a Virágudvarban, ahol az adventi és karácsonyi kreációk mellett, a natúrparki kézművesek gyönyörű ajándékai közül is válogathatunk.

Az idei Kőszegi Advent különlegességeként, külön koncerttel emlékezünk az oly szeretett „Csendes éj…” karácsonyi ének éppen 200 évvel ezelőtti megszületésére!

A Kőszegi Vonósok december 8-án este előadásukkal idézik meg a hófútta alpesi karácsonyi éjszakán született örök dalt… Az adventet Kőszegen mindig nagyívű zenei élményekkel ünnepljük: a jövőre 160 éves Concordia-Barátság Énekegyesület koncertje és Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara játéka mellett, a Kőszegfalvi Német Nemzetiségi Énekkar Adventsklang-ja is várja a hallgatókat. Hajnalcsillag-karácsony jön és karácsonyi énektanulás a Jurisics téren, ahol szabadtéri fellépések és ARTrakció koncert is várja a vendégeket. December 22-én pedig Cirákulum koncert cirógat a várban…

Számos kőszegi iskola, közösség és egyház is karácsonyváró adventi ünnepet és vásárt tart.

A Jurisics várban szombatonként kinyit a Karácsonyi bütykölde, és kézműves kalandokkal várja a családokat az Írottkő Natúrpark műhelye is. Jól esik értő segítséggel, közösen készülni a díszítésre, az ajándékozásra!

A Kőszegre látogatók igazi alpesi adventi életbe cseppenek, hiszen Kőszeg az ausztriai Várvidék kapuja is!

A Kőszegi Adventi élmény részeként, vendégeink minden hétvégén kedvükre részesülhetnek az oly barátságos, közeli ausztriai karácsonyi vásárok hangulatából is. Az első adventi hétvége a Kőszeg-Fraknói Advent élményt ígér, hiszen november 30 és december 2. között kerül sor a legszebb ausztriai karácsonyi vásárnak választott, mesés Fraknói Karácsonyi Vásárra is (50 km)!

A második adventi hétvége a Kőszeg-Kirchschlag-i Advent élmény lehetőségét hordozza, hiszen ekkor tartják Kirchschlag gyönyörű romvárában a romantikus Kirchschlag-i Karácsonyi Vásárt (30 km).

A harmadik adventi hétvége Kőszeg-Rohonc-Lékai Adventi élménnyel csábít, hiszen ezen a hétvégén az Írottkő alatti ausztriai Rohonc (Rechnitz) kisváros is barátságos Adventi Vásárt tart (20 km)! Ráadásul, december 15-én, a közeli Léka (Lockenhaus) városában is Weihnachtsmarkt hívogat (9 km)!

A kőszegi vendégfogadók Téli feltöltődés különleges kínálatukkal várják mindazokat, akik mélyet akarnak szippantani a fűszerillatú alpokaljai karácsonyi készülődésből.

A www.koszeg.hu és www.naturpark.hu minderről többet is elárul!

További oldalak