Szent-György Napi Énekkari Találkozó

Az alábbiakban olvashatják Imre Julianna beszámolóját a Szent-György Napi Énekkari Találkozóról.

Szent György-napi énekkari találkozó

Április 23-án másodízben rendezte meg a Bersek József Általános Iskola és Kőszeg Város Néptánciskolája a Szent György-napi énekkari találkozót Geosits Andrea énektanárnő ötlete alapján. A rendezvénynek a dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény díszterme adott otthont. A vendégeket a Budaker Gusztáv Zeneiskola fúvószenekarának hangulatos zenéje fogadta Maitz József vezetésével.
Megnyitóbeszédet mondott dr. Varga Tiborné, a rendező iskola igazgatónője és Király Csaba, az Evangélikus Mezőgazdasági Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola igazgatója, melyben az éneklés és a zene szeretetét, fontosságát emelték ki. Majd Keveházi László és dr. Schrott Géza szólt a közönséghez a város zenei múltjáról, jövőjéről.
Első műsorszámként az összkar előadásában hangzott fel Rátkai Szent György Himnusza Bencsicsné Hajkó Gyöngyi ének-zene szaktanácsadó, karnagy vezényletével és a fúvószenekar kíséretével.
A rendezvényen felléptek:
Általános Iskola, Csepreg
Általános Iskola, Gencsapáti
Árpád-házi Szent Margit R. K. Általános Iskola
Bersek József Ált. Isk. és Kőszeg Város Néptánciskolája
Béri Balog Ádám Általános Iskola
Concordia-Barátság Énekegyesület
Dr. Nagy László Gyógypedagógiai Intézmény
Dr. Tolnay Sándor ÁMK Ált. Iskola, Gyöngyösfalu
Szakály Zsolt szólista (Evangélikus Mezőgazdasági. Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola)
Befejezésül megint az összkart hallhattuk. Byrd: Tavaszkánonját adták elő dr. Schrott Géza karnagy vezényletével, melyet a közönség vastapssal jutalmazott.
Dr. Varga Tiborné igazgatónő emléklapokat nyújtott át azon kórusok vezetőinek és a szólistáknak, akik megtisztelték a közönséget maradandó élményt adó szereplésükkel.
A második Szent György napi találkozót táncház zárta, melyen a Boglya együttes szolgáltatta a talpalávalót.
A kórustalálkozó nem jöhetett volna létre, ha az Evangélikus Mezőgazdasági Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskola Kudler Éva ének-zene szakos tanárnő indítványozására nem nyújt segítő kezet és anyagi támogatást a szervező iskolának.
Köszönjük Rába István igazgató úr segítségét, aki felajánlotta a vezetése alatt álló iskola impozáns dísztermét, mely méltó helyszínt biztosított a kórustalálkozó megrendezéséhez. Köszönet érte és az adományokért.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.