Szépen, tisztán és érthetően …

A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Szolgáltató Központja a szombathelyi Agora Gyermekek Házával közösen az idei tanévben is megrendezte a Kazinczyról elnevezett "Szép magyar beszéd" verseny körzeti fordulóit.

Szépen, tisztán és érthetően …

"A NYELV EGYIK LEGFÉLTŐBB KINCSE,
EGYIK LEGFÉLTŐBB DÍSZE A NEMZETNEK."
(KAZINCZY FERENC)


A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Szolgáltató Központja a szombathelyi Agora Gyermekek Házával közösen az idei tanévben is megrendezte a Kazinczyról elnevezett "Szép magyar beszéd" verseny körzeti fordulóit. A zsűriben ismét kiváló szakemberek, foglaltak helyet. Találkozhattunk Devecsery László költő és drámapedagógussal, Nagyné dr. Markó Julianna egyetemi tanárral, a főiskolai, egyetemi Kazinczy-versenyek állandó zsűritagjával. A házigazda, Kiss Andrea, dr. Lipovits Gyuláné, illetve Merklin Ferenc évek óta segítenek a legjobbak kiválasztásában.
"Ezt a népet anyanyelve tartotta meg magyarnak" – írta Fekete Gyula Vallomás című írásában. A Kazinczy-díj Alapítvány az idei évben – többek között - ezeket a gondolatokat ajánlotta a "Szép magyar beszéd" verseny 7-8. évfolyamos tanulóinak a figyelmébe. A kisebbek Wass Albert írásával ismerkedtek meg. A kétfordulós versenyen a gyerekek az általuk választott szöveget is felolvashatták.
Ezen a rangos megmérettetésen iskolánk két korcsoportban 5 fővel képviseltette magát. Az eredmény önmagáért beszél. Négy tanulónk kiemelkedően szerepelt. Kimmel Krisztina 8. b osztályos tanuló 1. helyezést ért el hibátlan teljesítményével, ezért ő képviseli ezt a körzetet a balatonboglári regionális fordulón. Ugyanebben a korcsoportban rajta kívül kimagaslóan szerepelt még Kiss Annamária 8. a osztályos diák, aki 2. helyezést ért el. Mindkettőjük felkészítő tanára dr. Bíró Zoltánné tanárnő. A 7. osztályos Ihász Virág a kötelező szöveg tolmácsolásával nyerte el a jelenlevők tetszését.
Az 5-6. évfolyamosok versenyében két tanuló képviselt bennünket. Az 5. a osztályos Szlávits Kitti kimagaslóan szerepelt, mindkét szöveg interpretálásában ő volt a legjobb. Az értékeléskor a zsűriben helyet foglaló rádiós és televíziós szakember, Merklin Ferenc tanár úr külön kiemelte a kislány magas szintű teljesítményét. Kittit a versenyre Kővesné Molnár Ilona tanárnő készítette fel. Ugyanebben a korcsoportban Tóth Flóra 5. b osztályos diákunk 3. lett, akit dr. Bíró Zoltánné tanárnő készített fel a megmérettetésre.

Gratulálunk a versenyzőknek a sikeres szerepléshez, kulturált magatartáshoz! Kimmel Krisztinek sok sikert kívánunk Bogláron!


Kővesné Molnár Ilona
Bersek József Általános Iskola


  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.