Tájékoztató a belváros rekonstrukcióról

nyílt levél

Tisztelt Lakók, Ingatlantulajdonosok!
Ahogy már korábban tájékoztattuk Önöket, a Colas Út Zrt. végzi a történelmi belváros rekonstrukciójának kivitelezését. A kivitelezés 2011. március 28-án kezdetét veszi.

Tisztelt Lakók, Ingatlantulajdonosok!


Ahogy már korábban tájékoztattuk Önöket, a Colas Út Zrt. végzi a történelmi belváros rekonstrukciójának kivitelezését. A kivitelezés 2011. március 28-án kezdetét veszi.
A kivitelezés munkák alapvetően két ütemben kerülnek megvalósításra, első ütemben a Városház utca, majd a Jurisics tér a Táblaház utcáig következik. Második ütemben (2011. júniustól) kerül felújításra a Rajnis utca, Táblaház utca, Schneller utca. A két ütemmel párhuzamosan a Diák közben és a Várárokban is folynak majd munkálatok.
A felújítás során a téren és a kapcsolódó utcákban „faltól-falig” elbontásra kerül a teljes meglévő pályaszerkezet kb 50 cm vastagságban. A bontást követően új csapadékvíz elvezető rendszer épül, valamint a meglévő szennyvíz hálózat átépítése is megvalósul. A projekt tartalmaz kisebb mértékű közvilágítás fejlesztést, locsolórendszer építést, egyéb közmű kiváltásokat.
A teljes felületen ágyazatépítés és új Ckt burkolatalap készül, erre kerülnek a különböző gránit és bazalt, illetve beton térkő burkolatok.
A felújítással érintett területeken megújulnak a zöld felületek, új utcabútorok kerülnek kihelyezésre.
A kivitelezés idejére ideiglenes forgalmi rend kerül kialakításra, melynek keretében csak korlátozott feltételekkel lehet a munkaterületre behajtani.
Mivel a munka jelentős részét régészeti szakfelügyelet mellett kell végezni, ezért a kivitelezés pontos ütemét hosszabb távon részletesen nem lehet meghatározni, de a rendelkezésünkre álló információk alapján az ütemezéséről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a téren kihelyezésre kerülő információs táblákon, illetve a Város honlapján.

Amennyiben a kivitelezéssel kapcsolatban egyéb információra van szükségük, azt az alábbi elérhetőségeken szerezhetik be:

Megrendelő részéről: Rimányi Krisztina tel.:94/562-517,
20/923-4570
Kivitelező részéről: Szemes Tibor tel.: 30/247-0129

Segítségüket és megértésüket előre is köszönjük!

Kőszeg, 2011. március 22.


Huber László s.k. polgármester Széll László s.k. vállalkozási főmérnök
Kőszeg Város Önkormányzata COLAS ÚT Zrt.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.