„HAJTÁS A SZŐLŐHAJTÁSOKHOZ” – VELOREGIO KERÉKPÁRTÚRA

2022. Április 23. Fő tér Ingyenes!
„HAJTÁS A SZŐLŐHAJTÁSOKHOZ” – VELOREGIO KERÉKPÁRTÚRA
„HAJTÁS A SZŐLŐHAJTÁSOKHOZ” – VELOREGIO KERÉKPÁRTÚRA
HATÁRON ÁTNYÚLÓ KERÉKPÁRTÚRA A SZŐLŐ JÖVÉS ÜNNEPÉHEZ ÉS A 25 ÉVES NATÚRPARKI JUBILEUMHOZ KAPCSOLÓDÓAN!

A VELOREGIO projekt az osztrák – magyar határtérség kerékpárútjainak összekötését hivatott elősegíteni. A projekt keretében a rőti (Rattersdorf ) és rohonci (Rechnitz) határátkelők között új táblázást kapott a Natúrpark kerékpárút. A családi kerékpáros túranapon Kőszeghegyalján erdőn és szőlőkön át két távon (40 km és 12 km) bejárjuk a kitáblázott Natúrpark kerékpárutat, megtekintjük a szőlőhajtásokat, felkeressük osztrák barátainkat a rohonci madártoronynál, betérünk a hegyaljai nyitott pincékbe és egyben ünnepeljük a 25 éve alapított Írottkő Natúrparkot is.

Ismeretterjesztő előadások és gasztronómiai különlegességek a túra minden állomásán. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ingyenes kerékpárkölcsönzés lehetséges.

A résztvevők két időpontban (8.30 és 11 órakor), valamint két útvonalon indulnak, a túra közepén az Alasz Panoráma Kóstolónál találkoznak, és együtt folytatják útjukat. A 11 órás indulásra családokat is várunk!

Hegyaljai túra: találkozó 8.30 óra Kőszeg, Fő tér, Hotel Írottkő – Rohonc madármegfigyelő torony - Alasz Panoráma Kóstoló (érkezés kb. 12.30-kor) – Terv-út – Borterasz (érkezés kb. 14.40-kor); Táv: kb. 40km, Túravezető: Katona Szilveszter

Családos túra: találkozó 11.00 óra Kőszeg, Fő tér, Hotel Írottkő – Alasz Panoráma Kóstoló (12.30 ebéd, szőlőlé, borkóstolás, pihenő) – Terv-út – Borterasz (14.40 zsírosdeszka, szörpök, borkóstoló); Táv: kb. 12km, Túravezető: Schrott Tamás

A kerékpártúrák során ellátást biztosítunk igazi natúrparki csemegékkel.

További információk és regisztráció: Írottkő Natúrpark / Kőszegi Tourinform
Telefon: 94/563-120
E-mail: ine@t-online.hu

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU064 számú VELOREGIO projektjének keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.