2012. Május 31., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - Az önkormányzat 2012. évi költségvetésről szóló 4/2012. (III. 5.) rendelet módosítása.
2.a - A nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő, új megállapodás jóváhagyása.
2.b - Az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Törvényességi felhívás megtárgyalása és a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A történelmi belváros új közlekedési rendjével összefüggő, a parkolási rendről szóló 5/2001. (IV. 1.) és a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól szóló 35/2005. (XI. 1.) önkormányzati rendeletek módosítása.
5. - A települési szilárd hulladékkel kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 21/2001. (XI. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
6. - Kőszeg Város műemlékvédelmi helyzete.
7. - Önkormányzati szabályzat alkotása Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonát képező muzeális értékű vagyontárgyak őrzéséről és használatáról.
8. - Bozsok és Velem községek önkormányzataival Közös Önkormányzati Hivatal létrehozása.
9. - A településrendezés eszközeit meghatározó tervdokumentáció módosítása.
10. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. 2011. évi beszámolója.
11. - A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának 2011. évi beszámolója.
12. - Beszámoló az önkormányzat kintlévőségeiről.
13. - A Bersek József KIKI Általános Iskola alapító okiratának módosítása.
14. - A többcélú kistérségi társulás megállapodásának módosítása.
15. - Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel kötött megbízási szerződés módosítása.
16. - A 6648/8 hrsz-ún ingatlan belterületbe vonása.
17. - A Felső körút forgalmi rendjének felülvizsgálata.
18. - Kőszeg Város rövid, közép és hosszútávú energetikai cselekvési keretterve.
19. - A Vasivíz Zrt.-be apportált vagyon működtetésére és a szolgáltatásra vonatkozó üzemeltetési szerződés.
20. - Az Alpannónia projekt előfinanszírozásához hitel felvétele.
21. - Az Alpannónia projekt módosítása.
22. - Támogatás igénylése a helyi közösségi közlekedés normatív támogatásához.
23. - Temető u. 1-3. előtti közlekedési táblákkal kapcsolatos felülvizsgálat.
24. - A mezőőri motorkerékpár ingyenes átadása.
25. - Az önkormányzat tulajdonában, a kht. használatában lévő kistraktor értékesítése.
26.a - Vagyonügyek: Sikertelenül pályáztatott ingatlanok.
26.b - Vagyönügyek: A 0186/31 hrsz-ú ingatlan értékesítése.
26.c - Vagyonügyek: Megüresedett bérlakásokról való döntés.
28. - Egy mappában a 2012. május 31-i képviselő-testületi ülés anyagai I. rész
30. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló átruházott jogkörben hozott döntésekről
31. - Sürgősségi előterjesztés: a bankszámlavezetésre vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményhirdetése
11. napirendi pont:
A Kőszegi Városüzemeltető Kft. Felügyelő Bizottságának 2011. évi beszámolója.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésén a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága korábbi tagjait felmentette eddigi tisztségéből és új 3 tagú Felügyelő Bizottságot választott. A képviselő testület egyben elrendelte a Kft alapító okiratának, valamint javadalmazási szabályzatának módosítását.
A Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft Felügyelő Bizottságának tagjai 2011.április 01. napjától: Preininger Ferenc, Petkovits Sándor, Dr. Doroszlay Mónika. Elnök: Preininger Ferenc. Az új Felügyelő Bizottság 2011. május 4-én tartott ülésén megvitatta, a Kft 2010. évi gazdálkodásáról szóló egyszerűsített beszámolót, amelyet az 1/2011.(V.04.) számú FB határozatával elfogadott, és a képviselő testületnek elfogadásra javasolt.
Hangsúlyoztuk, hogy a cég hatékonyabb működésének és gazdálkodásának érdekében, Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testületével szorosabb együttműködést kívánunk kialakítani. Kértük, hogy a céget érintő előterjesztéseket csak a Felügyelő Bizottság állásfoglalásának kialakítása után tárgyalja a testület./ Kft alapító okirat 5. pont (3) bekezdés./.
A Felügyelő Bizottság folyamatosan foglalkozott a Kft tevékenységével, és az alábbi határozatokat hozta:
1/2011.( V.25.) FB számú határozatával elfogadta saját ügyrendjét, amelyet a képviselő-testület is jóváhagyott.
2/2011.( V.25.) FB számú határozatában a Felügyelő Bizottság jelzéssel élt a Polgármesteri Hivatal felé a közszolgáltatási szerződés rendelkezéseinek szigorú betartása érdekében. Kérte, hogy a Kft kizárólag megrendelő alapján teljesíthessen. Javasolta, hogy az éves szolgáltatási díjak elfogadásakor negyedévekre lebontott ütemterv készüljön, amelyet be kell tartani. Az ütemtervtől való eltérés szabályait a Polgármesteri Hivatal munkatársai dolgozzák ki és a képviselő testület fogadja el.
3/2011.( V.25.) FB számú határozatában a Felügyelő Bizottság támogatta az ügyvezető által a fizető parkolás rendszerében bevezetett szigorú intézkedéseket. A parkolással kapcsolatban kértük az alábbi vizsgálatok elvégzését:
- gépekre lebontva az üzemen kívüli idő bemutatását
- gépekre lebontva a bevételeket
- 100%-os kihasználtság esetén mennyi bevétellel lehetne számolni.
A Képviselő-testület a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos lerakási díjak optimális megállapítása érdekében áttekintette a Kft dokumentumait abból a célból, hogy a kőszegi hulladéktelepen milyen mennyiségű, és milyen típusú hulladék kerül elhelyezésre.
A testület a 105/2011.VI.30.) számú határozatában felkérte a Felügyelő Bizottságot, hogy a települési hulladékgyűjtéssel és kezeléssel kapcsolatban végezze el a vizsgálatokat
1/2011.(VII.29.) FB számú határozatában a FB a következő megállapításokat fogalmazta meg:
1. A lerakási díjak optimális mértékének megállapítása érdekében szükséges elkülönített kimutatást készítni a fizetett és a nem fizetett hulladéklerakás keretében elhelyezett mennyiségekről.
2. Az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében a FB támogatja a zárt rendszerű, számítógépes összeköttetéssel rendelkező térfigyelő kamerák kiépítését.
3. A FB tudomásul veszi a személyi állomány 1 fővel történő bővítését.
4. A FB felhívja a képviselőtestület figyelmét arra, hogy a lerakási díjak meghatározása során fokozottan legyen figyelemmel a vonatkozó jogszabályi előírásokra.
5. A FB jelzéssel kíván élni a képviselőtestület felé, hogy minden olyan döntésről, amely érinti, a Kft-t a FB kapjon tájékoztatást. A FB megállapításait a képviselő-testület 2011.szeptember 1-én tartott ülésén elfogadta.
1/20011.(VII.29.) FB számú határozat. Foglalkoztunk a Kft 2012. első félévi gazdasági eredményeivel. Megállapítottuk, hogy a Kft-nél eredményes gazdálkodás folyik, és megőrizte működőképességét.
1/2011.( X.11.) FB számú határozatában ajánlásokat fogalmazott meg:
1. A nyereség eddiginél nagyobb részét kellene műszaki fejlesztésre fordítani. Elkerülhetetlen egy 3 éves műszaki fejlesztési terv készítése.
2. A kintlévőségek csökkentésére, behajtására megkülönböztetett figyelmet kell fordítani.
3. A parkfenntartásra a jelenleginél magasabb, a realitásoknak megfelelő költségeket kell tervezni.
4. A Fő tér – Jurisics tér - Vár vonatkozásában - a gondozott városkép megteremtéséhez - találják meg a személyi feltételeket és annak költségeit a koncepcióban szerepeltessék. Fokozott figyelmet fordítsanak az őszi időszakban az elpusztult fák pótlására.
5. A körforgalmat fenntartó költségeket igényeljék.
6. A FB támogatja a költségcsökkentésre irányuló vezetői törekvéseket.
2011.november 08-i ülésen áttekintettük az ez évi költségvetés előkészítését és több hasznos tanáccsal segítettük a Kft munkáját.
2012. május 09-i ülésen Kovács István igazgató írásos előterjesztése, és szóbeli kiegészítése alapján tárgyaltuk a Kft 2011. évi munkáját. Megállapításainkat határozati javaslatokban fogalmaztuk meg:
1/ 2012.(V.09.) FB számú határozatot A Felügyelő Bizottság felhívja a tulajdonos figyelmét arra, hogy huzamos ideig nem tartható fenn az emelkedő költségek és infláció mellett változatlan tartalmú szolgáltatás nyújtása. Javasolja, hogy a társaság biztonságos és hosszútávú működésének biztosítása érdekében legalább az évenkénti amortizáció összegét fordítsa a tulajdonos eszköztámogatásra.
2/ 2012.(V.09.) FB számú határozatot A Felügyelő Bizottság javasolja a tulajdonos számára, hogy a társasággal való hatékony együttműködés érdekében alakítsa ki az alábbi munkarendet: Heti 1 alkalommal kerüljön sor a műszaki csoportvezető és a tulajdonos egy kijelölt munkatársának közreműködésével helyszíni bejárásokra. Havonta 1 alkalommal kerüljön sor városbejárásra is, amelyen vegyen részt a közterület-felügyelő, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály egy munkatársa, és kapjon értesítést az érintett terület önkormányzati képviselője is. A társaság részéről az ügyvezető és a műszaki csoportvezető legyen jelen.



3/ 2012.(V.09.) FB számú határozatot
A Felügyelő Bizottság a társaság 2011. évi tevékenységének értékelése során arra a megállapításra jutott, hogy a társaság nehéz körülmények között, hitel felvétele nélkül tudott pozitív eredményt elérni, működőképességét megőrizte. Összességében a társaság tevékenységét a Felügyelő Bizottság eredményesnek ítéli meg.
Megállapítható, hogy a Kft vezetése minden esetben együttműködött a FB-al. A FB ülésein részt vett Kovács István igazgató, aki adatokat és információkat bocsájtott rendelkezésünkre. A fizető parkoló működtetésével kapcsolatosan számos felvetésre gyors és hatékony választ vár a FB. Többek között az alábbiakra: a parkoló rendszer hol játszható ki? Miért nem zárt és biztonságos a rendszer? Miként lehet a visszaéléseket a jövőre nézve kiküszöbölni?
Munkánk során kiemelt figyelmet kapott a képviselőtestület mintegy 40 db Kft-t érintő határozatának végrehajtása. Megítélésünk szerint javult a Kft, valamint a Városfejlesztő és Városüzemeltető osztály munkakapcsolata. Tovább kell folytatni a kedvező változásokat. Ebben a tekintetben különösen fontos a pénzügyi fegyelem betartása, a belső ellenőrzés színvonalának emelése, valamint a rendszeres együttműködés a Polgármesteri Hivatallal.
A Kft 2011 évi egyszerűsített éves beszámolóját a FB egyhangúan elfogadta, és elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.

Kőszeg 2012. május 25.


Preininger Ferenc s. k.
Felügyelő Bizottság elnöke





HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának 2011.évi munkájáról szóló beszámolót elfogadja.