2019. November 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2019. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2019. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 7/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2020. évi illetmény-alapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat, valamint a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
6. - A Kőszegi Települési Értéktár Testület beszámolója.
7. - A Kőszegi Városi Múzeum középtávú stratégiai terve.
8. - Feladatátvállalási megállapodás kötése a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbal.
9. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ előirányzat átcsoportosítási kérelme.
10. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI munkakör módosításra vonatkozó kérelme.
11. - A VASIVÍZ Zrt. Igazgatóságába és Felügyelő Bizottságába delegálás.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Stratégiai Ellenőrzési Tervének (2020-2023) jóváhagyása.
13. - A 2020. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
14. - Együttműködési megállapodás megkötése a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel.
15. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 6088/4 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
16. - Zárt ülés keretében: Központi orvosi ügyelet ellátására közbeszerzési eljárás megindítása (az anyagot később küldjük.)
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. november 28-i képviselő-testületi ülés anyagai.
5. napirendi pont:
A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat, valamint a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.

Tisztelt Képviselő-testület!


2013. január 1-től létrejött a Közös Önkormányzati Hivatal, elfogadásra került az ennek megalapításáról szóló Megállapodás, illetve a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat is jóváhagyásra került, mindkettő már több ízben módosult.

A működési rendről szóló szabályzat tartalmazza többek között a Hivatal szervezeti tagolódását.
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) 239. §-a értelében (2) bekezdése értelmében „(2) A képviselő-testület - a községi önkormányzat kivételével - önkormányzati főtanácsadói, önkormányzati tanácsadói munkaköröket hozhat létre a képviselő-testület hivatalában a képviselő-testület és bizottságai döntésének előkészítéséhez, illetve a polgármester, főpolgármester, megyei közgyűlés elnöke (a továbbiakban együtt: polgármester) tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó feladatok ellátására.
(3) Az önkormányzati főtanácsadói, önkormányzati tanácsadói kinevezés a polgármester, a képviselő-testület és bizottsága megbízatásának, illetve feladata ellátásának idejére szól. Az önkormányzati főtanácsadó, önkormányzati tanácsadó felett a munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja.”

Fenti jogszabályi felhatalmazással élve javaslom, hogy a polgármester munkájának segítésére, a T. Képviselő-testület 1 fő önkormányzati tanácsadói státuszt hozzon létre. Az önkormányzati tanácsadó a Kttv-ben meghatározott feladatokon belül például a polgármester által rászignált projektek koordinálásában, rendezvényeken való részvételével, javaslataival, észrevételeivel tudja a polgármester munkáját segíteni. Az önkormányzati tanácsadó indokoltságát alátámasztja az is, hogy az alpolgármesteri tisztség társadalmi megbízatásban van ellátva, így köztisztviselőként napi 8 órában tudja a polgármester tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó feladatokat ellátni.

A feladat ellátására kérem, hogy a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámát 1 fővel megemelni szíveskedjék, hiszen itt egy a polgármester és a képviselő-testület megbízatásának idejére szóló kinevezésre kerül sor.

A Hivatal belső ellenőre jelzésére a szervezeti ábrát is módosítanunk kell, a belső ellenőrt és az önkormányzati tanácsadót is feltüntettük a szervezeti ábrán.

Fentieknek megfelelően készült el a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítása, valamint a létszám biztosítása miatt a Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló Megállapodás módosítása, mindkét dokumentumot a bozsoki és a velemi képviselő-testületnek is el kell fogadnia. A Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítását a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 85. § (3c) és (3d) bekezdése alapján meg kell küldenünk a Vas Megyei Kormányhivatalnak. A kormányhivatal a közigazgatási és munkaügyi bíróságtól a módosító megállapodás kézhezvételétől számított harminc napon belül kérheti a módosító megállapodás érvénytelenségének megállapítását, ha a módosítás a közös önkormányzati hivatal működését ellehetetleníti.

Kérem a T. Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megvitatni és a határozati javaslatot elfogadni szíveskedjék.


Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és 5 igen, 4 nem szavazati arányban elfogadásra ajánlja.


Kőszeg, 2019. november 22.


Básthy Béla s.k.
polgármester



HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosítását 2019. december 1-i hatállyal jóváhagyja az 1. melléklet szerinti tartalommal.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli 2019. december 1. napjától a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létszámának 1 fővel - a polgármester, a képviselő-testület és bizottsága megbízatásának lejártáig, határozott időre - történő megemelését a 2020. évi költségvetés terhére.
3. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bozsok községi Önkormányzattal és a Velem községi Önkormányzattal kötendő, a Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítását jóváhagyja a 2. melléklet szerinti tartalommal. A képviselő-testület felhatalmazza Básthy Béla polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester és dr. Zalán Gábor jegyző.
Határidő: azonnal.



1. melléklet

A KŐSZEGI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL MŰKÖDÉSI RENDJÉRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA


1. A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat 1. §-a a következő (14b) bekezdéssel egészül ki:

„(14b) A képviselő-testület a polgármester, a képviselő-testület és bizottsága megbízatásának, illetve feladata ellátásának idejére önkormányzati tanácsadói munkakört hoz létre a képviselő-testület hivatalában a képviselő-testület és bizottságai döntésének előkészítéséhez, illetve a polgármester tevékenységéhez közvetlenül kapcsolódó feladatok ellátására. Az önkormányzati tanácsadó a polgármester közvetlen irányítása alatt álló önálló munkakörrel rendelkező köztisztviselő. Jogállására egyebekben a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 239. § rendelkezési az irányadóak.”

2. A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.


Jelen módosítás 2019. december 1-jén lép hatályba.


Bozsok, 2019. …….. Velem, 2019. ……..



Darabos Béla Bakos László
Bozsok Község Polgármestere Velem Község Polgármestere


Kőszeg, 2019. ………..



Básthy Béla
Kőszeg Város Polgármestere


Kőszeg, 2019. ………..



Dr. Zalán Gábor
Jegyző




1. melléklet a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat módosításához

„2. melléklet a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzathoz:



2. melléklet

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL LÉTREHOZÁSÁRÓL SZÓLÓ
MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete,
(székhely: 9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseletében: Básthy Béla polgármester)
Bozsok községi Önkormányzat Képviselő-testülete,
(székhely: 9727 Bozsok, Rákóczi utca 142., képviseletében: Darabos Béla polgármester),
Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete,
(székhely: 9726 Velem, Rákóczi utca 73., képviseletében: Bakos László polgármester),
a Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról szóló Megállapodást 3.3.1. pontját az alábbiak szerint módosítják:

„3.3.1. A közös önkormányzati hivatal létszáma 2019. december 1-től: 57 fő, ebből 1 fő Kőszeg Város Önkormányzatának polgármestere, képviselő-testülete és bizottsága megbízatásának, illetve feladata ellátásának idejére.

Jelen megállapodást, annak elolvasását, tartalmának megismerését és megértését követően az önkormányzatok képviselő-testületei képviseletében eljáró polgármesterek a képviselt önkormányzat akaratával mindenben megegyezően, annak nevében helybenhagyólag, saját kezű aláírással látják el.


Bozsok, 2019. ……… Velem, 2019. ………

Darabos Béla Bakos László
polgármester polgármester
Bozsok községi Önkormányzat Velem községi Önkormányzat


Kőszeg, 2019. ….…..

Básthy Béla
polgármester
Kőszeg Város Önkormányzata

(A csatolmányokat lsd. a letölthető formátumban.)