2019. November 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2019. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2019. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 7/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2020. évi illetmény-alapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat, valamint a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
6. - A Kőszegi Települési Értéktár Testület beszámolója.
7. - A Kőszegi Városi Múzeum középtávú stratégiai terve.
8. - Feladatátvállalási megállapodás kötése a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbal.
9. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ előirányzat átcsoportosítási kérelme.
10. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI munkakör módosításra vonatkozó kérelme.
11. - A VASIVÍZ Zrt. Igazgatóságába és Felügyelő Bizottságába delegálás.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Stratégiai Ellenőrzési Tervének (2020-2023) jóváhagyása.
13. - A 2020. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
14. - Együttműködési megállapodás megkötése a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel.
15. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 6088/4 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
16. - Zárt ülés keretében: Központi orvosi ügyelet ellátására közbeszerzési eljárás megindítása (az anyagot később küldjük.)
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. november 28-i képviselő-testületi ülés anyagai.
8. napirendi pont:
Feladatátvállalási megállapodás kötése a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbal.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub (a továbbiakban: Egyesület) több, mint tíz éve foglalkozik gyerekek és felnőttek képzésével a triatlon és alap sportágaiban. Heti rendszerességgel 9-10 alkalommal biztosít edzési lehetőséget a sportolni vágyóknak, amelyeken korcsoportnak, felkészültségi szintnek megfelelően lehet részt venni. Az edzéseknek a kőszegi uszoda, valamint az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium biztosít helyszínt.
Az Egyesület 35-45 igazolt versenyzője edzését, versenyeztetését koordinálja, segíti.
Szerveznek úszó, duatlon (futás-kerékpár-futás) és aquatlon (úszás-futás) versenyeket Kőszegen, és versenyzőik rendszeresen megmérettetik magukat különböző nemzeti és nemzetközi versenyeken.
Az Egyesület az edzések bevételéből gazdálkodik. A versenyekre az utazást önköltségen, a versenyzők, szülők segítségével oldják meg.
A jövőben biztosítani szeretnék versenyzőik részvételét edzőtáborokban, több külföldi versenyen, elősegítve ezzel válogatottba jutásukat, illetve válogatottban maradásukat.
Az Egyesületről elmondható, hogy jelentős hatást gyakorolnak a város sportéletére.
Az Egyesület azzal a kéréssel fordult Kőszeg Város Önkormányzatához, hogy – amennyiben a Képviselő-testület érdemesnek találja rá az Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbot – a jövőben lehetőségeihez mérten, támogatásával segítse az Egyesület működését.
Kőszeg Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a 46/2015.(III.26.) számú képviselő-testületi határozatával fogadta el az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatát. (a továbbiakban: Civil Szabályzat) A Civil Szabályzat értelmében az Önkormányzat pénzügyi támogatást, az önkormányzati kiemelt civil alapból és a polgármesteri keretből biztosíthat.
A kiemelt civil alapból azok az éves költségvetési rendeletben külön nevesített civil szerveződések (egyesületek, alapítványok stb.) részesülhetnek, melyek kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatot az önkormányzattal kötött feladatátvállalási megállapodás alapján végeznek, továbbá amelyek tevékenységük kiemelkedő mivolta miatt az önkormányzattal létrejött együttműködési megállapodással rendelkeznek.
Tekintettel arra, hogy az Egyesület, mint sporttal foglalkozó helyi szervezet kiemelkedő tevékenységet nyújt a helyi sportélet szervezésében és az utánpótlás-nevelésben, és figyelembe véve Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 13/2009. (IV.22.) önkormányzati rendeletében, valamint a 89/2014. (V.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciójában megfogalmazott célkitűzéseket javaslom, egy az Önkormányzat és az Egyesület között létrejövő Feladatátvállalási megállapodás megkötését a helyi sportfeladatok ellátása és az Egyesület hosszú távú működőképességének biztosítása érdekében.
A megállapodás rögzítené a felek vállalásait, és a megállapodás alapján az Egyesület, mint a helyi sportfeladatok ellátásában résztvevő szervezet évről évre részesülhetne önkormányzati támogatásban.
A támogatás mértékéről a Képviselő-testület évente dönt, az adott költségvetési évet megelőző év december 31. napjáig benyújtott, részletes indokolással, tételezett összegmegjelöléssel ellátott kérelem alapján.
A Feladatátvállalási megállapodás tervezetét az előterjesztéshez csatoltuk.
Az előterjesztést a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Kérem a Tisztelt képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatról, és annak mellékletéről dönteni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. november 22.


Básthy Béla s.k.
polgármester


HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbal (9730 Kőszeg, Erdő utca 17., adószám: 19093301-1-18, képviseli: Medvegy Zoltán elnök) kötendő Feladatátvállalási megállapodást a mellékletben szereplő tartalommal jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


Melléklet
TERVEZET
FELADATÁTVÁLLALÁSI MEGÁLLAPODÁS


A megállapodás Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., képviseli: Básthy Béla polgármester), továbbiakban, mint Önkormányzat, és a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub (9730 Kőszeg, Erdő u. 17., képviseli: Medvegy Zoltán elnök), továbbiakban, mint Egyesület között jött létre Kőszeg Város Önkormányzatának a 89/2014. (V.29.) képviselő-testületi határozattal elfogadott Kőszeg Város Sportfejlesztési Koncepciója (a továbbiakban: Sportkoncepció), valamint Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi sportélet támogatásáról szóló 13/2009. (IV.22.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Sportrendelet) alapján.

1. A megállapodás célja, hogy rögzítse

 Kőszeg Város Önkormányzata által a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub működéséhez nyújtandó támogatás módját,
 a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub közreműködésének módját Kőszeg Város Önkormányzata sportfeladatainak ellátásában.

2. Az Önkormányzat az Egyesület működését a 46/2015. (III.26.) sz. határozatával elfogadott az önkormányzati támogatások eljárási rendjéről szóló szabályzatban (a továbbiakban: Civil Szabályzat) meghatározott módon támogathatja.

3. A támogatás odaítélésének, kifizetésének, valamint elszámolási módjának részleteiről a Civil Szabályzat alapján megkötött támogatási szerződés rendelkezik.

4. Az Egyesület vállalja:

 a helyi amatőr triatlon, és alap sportágai sport, lehetőség szerint versenysport működtetését,
 utánpótlás nevelését,
 a sportolók edzés- és versenylehetőségeinek szervezését, a sportolók utaztatását, a bajnokságokba való benevezését,
 a sport, az egészséges életmód népszerűsítését,
5. Az Egyesület vállalja továbbá a pályázati kiírások figyelését, sport témájú pályázatok elkészítését és beadását. Az eszközök beszerzésére, a működésre kiírt pályázatok esetében vállalja a pályázati önrészt.

6. Az Egyesület képviseli Kőszeg Város sportját a különböző szintű sportrendezvényeken.

7. Az Egyesület a rendezvényeit megjelenteti a www.koszeg.hu honlapon és a Kőszeg és Vidéke című lapban.

8. A megállapodás határozatlan időre jön létre, és 2019. december 1. napján lép hatályba.
9. Bármelyik fél jogosult 6 hónapos felmondási idővel a megállapodást indokolás nélkül megszüntetni. A felek megállapodnak abban, hogy jelen megállapodást négyévente felülvizsgálják, illetve szükség esetén közös megegyezéssel módosítják.

Kőszeg, 2019. …….hó…….napján


………………………… ……………………………
Básthy Béla Medvegy Zoltán
polgármester elnök



Záradék:
Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete …/2019.(….) sz. határozatával a Feladatátvállalási Megállapodást jóváhagyta.

Kőszeg, 2019. ………hó…….napján.
…………………………….
Dr. Zalán Gábor
jegyző




(A kérelmet lsd. a letölthető formátumban.)