2019. November 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - A 2019. évi költségvetésről szóló 2/2018. (II. 15.) önkormányzati rendelet módosítása.
1.b - Beszámoló a 2019. évi költségvetés III. negyedévi teljesítéséről.
2. - A helyi adókról szóló 35/2012. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - Az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjáról szóló 7/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet módosítása.
4. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői 2020. évi illetmény-alapjának és illetménykiegészítésének megállapításáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása.
5. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzat, valamint a közös hivatal létrehozásáról szóló megállapodás módosítása.
6. - A Kőszegi Települési Értéktár Testület beszámolója.
7. - A Kőszegi Városi Múzeum középtávú stratégiai terve.
8. - Feladatátvállalási megállapodás kötése a Kőszegi Triatlon és Úszó Klubbal.
9. - A Kőszegi Szociális Gondozási Központ előirányzat átcsoportosítási kérelme.
10. - A Központi Óvoda és Bölcsőde Többcélú KIKI munkakör módosításra vonatkozó kérelme.
11. - A VASIVÍZ Zrt. Igazgatóságába és Felügyelő Bizottságába delegálás.
12. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal Stratégiai Ellenőrzési Tervének (2020-2023) jóváhagyása.
13. - A 2020. évi ellenőrzési terv jóváhagyása.
14. - Együttműködési megállapodás megkötése a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel.
15. - Vagyonügy: Elővásárlási jogról szóló nyilatkozat a 6088/4 hrsz-ú ingatlan tekintetében.
16. - Zárt ülés keretében: Központi orvosi ügyelet ellátására közbeszerzési eljárás megindítása (az anyagot később küldjük.)
17. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.
18. - Egy mappában a 2019. november 28-i képviselő-testületi ülés anyagai.
14. napirendi pont:
Együttműködési megállapodás megkötése a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-vel.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Sportegyesület Birkózó Szakosztályának elnöke Pusztai Tamás 2016. évben azzal fordult az önkormányzat felé, hogy a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával a Kőszeg, 2524 hrsz, Petőfi tér 37. (jelenlegi a fúvószenekar és a Concordia-Barátság Énekegyesület próbaterme) szám alatti ingatlanon birkózó terem és hozzá tartozó kiszolgáló egység kialakítását tervezik, amelyre akkor a Képviselő-testület elvi hozzájárulását adta.

2018. évben a KSE Birkózó Szakosztályának elnöke arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a korábban benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült és egyúttal a Képviselő-testület 3,5 MFt saját forrás összeg elkülönítését biztosította a 2019. évi költségvetés terhére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI), mint támogató és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (a továbbiakban: BMSK Zrt.), mint kedvezményezett között 2018. december 28. napján létrejött Támogatási Szerződés alapján, az EMMI vissza nem térítendő pénzügyi támogatást nyújtott a BMSK Zrt. részére a MOB által kiemelt sportágak 2013. évi sportfejlesztési elképzeléseinek támogatásáról, továbbá a 2014-2020 évre vonatkozó sportágfejlesztési igények bemutatásáról szóló 1526/2013. (VIII. 12.) Korm. határozat alapján, a „Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonában lévő 2524 hrsz-ú, természetben a 9730 Kőszeg, Petőfi tér 37. szám alatti ingatlanon könnyűszerkezetes edzőcsarnok építésével” közvetlenül összefüggő költségek fedezésére. A támogatás összege bruttó 50 millió forint.
A BMSK Zrt. felelős a beruházás teljes körű lebonyolításáért, amely magában foglalja a tervezési feladatok kiírását, tervezői szerződés megkötését, az engedélyes terv birtokában a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás kiírását, lebonyolítását, szerződés megkötését, a kivitelezés teljes körű koordinálását, műszaki ellenőrzést, műszaki átadás-átvételi eljárás lebonyolítását és az elkészült épület visszaadását az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak, akinek 15 évig biztosítani kell az ingatlan sportcélú fenntartását.

A BMSK Zrt-nél történt személyes egyeztetés következtében rendelkezésünkre bocsájtottak egy háromoldalú megállapodás tervezetet, amely a BMSK Zrt., Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sportegyesület között jönne létre. Ennek jóváhagyását követően a tervezési program, valamint a beépítési terv alapján a tervező kiválasztására irányuló eljárás megindítható, amely fentiek alapján a BMSK Zrt. feladata.
A Helyi Építési Szabályzat szerint a területet útszabályozás érint, így az önkormányzat megindította a telekalakítási eljárást. Továbbá a telken kívüli közműcsatlakozások kiépítése szintén az önkormányzatot terheli.

Szintén az egyeztetésen hangzott el, hogy a jelenleg rendelkezésre álló fedezet nem lesz elegendő a munkacsarnok megépítésére az építőipari beruházási költségek folyamatos és jelentős mértékű emelkedése miatt, azonban lehetőség van még a 2020. évre EMMI által előirányzott támogatásokból plusz fedezet kérésére.
Ezzel élve az önkormányzat benyújtotta plusz forrásigényét a Magyar Birkózó Szövetség részére, amely alapján további bruttó 90 MFt eddig megítélt támogatási összegen felüli költség fedezésére kértünk támogatást, hiszen a 2019. évi építőipari költségbecslési segédletet alapul véve a beruházás várható összköltsége bruttó 140 MFt.

A beépítési terv alapján a munkacsarnok az ingatlanon már meglévő épület Ny-i oldalához kapcsolódna egy nyaktagon keresztül. A szociális helyiségek a meglévő épület földszintjén valósulna meg.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság, a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság megtárgyalta.
A határozati javaslatot mindhárom bizottság azzal a kiegészítéssel javasolja egyhangúlag elfogadni, hogy a 3,5 M Ft saját forrás a 2020. évi költségvetésben elkülönítésre kerüljön.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2019. november 22.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető


HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sportegyesület között - a Kőszeg, Petőfi tér 37. szám alatti, 2524 hrsz-ú ingatlanon birkózó csarnok megvalósításával és átadás-átvételével kapcsolatos feladatok elvégzésére - kötendő Együttműködési megállapodást a melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert a szerződés aláírására.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kötelezettséget vállal arra, hogy a Kőszeg, Petőfi tér 37. szám alatti, 2524 hrsz-ú ingatlanon birkózó csarnok megvalósítására 3,5 MFt saját forrást biztosít a 2020. évi költségvetés terhére.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(A megállapodás szövegét és a mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)