2022. Június 30., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A gyermekjóléti ellátási formák szabályairól és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzatának és alapító okiratának módosítása.
4. - Beszámoló a 2021. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház többletbevételére vonatkozóan.
6. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár többletbevételére vonatkozóan.
7. - Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
8. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Rendkívüli előterjesztés: A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása.
13. - Rendkívüli előterjesztés: Bizottságokba tag megválasztása.
7. napirendi pont:
Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.

Tisztelt Képviselő-testület!

Kőszeg Város Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről szóló 3/2022. (II.16.) számú Önkormányzati rendeletének 6.§ (8) bekezdése alapján a költségvetési szerv kiemelt előirányzatainak módosításáról szóló döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

Ezek alapján a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár, mint költségvetési szerv vezetője kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az Intézmény dologi kiadásaiból a beruházási kiadásokra 4 216 750 Ft átvezetéséhez járuljon hozzá.

A kérelem indoka:

A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár 2022. évi költségvetésében a dologi kiadások között lett megtervezve a levéltári anyagok szkennelése, feldolgozása. Az így keletkező több terrabájtnyi adat biztonságos tárolásához szükséges egy hálózati adattároló és az azzal kompatibilis tárolóeszközök beszerzése, illetve hálózatba kötése. Ezzel egyelőre megoldódik az intézmény digitalizált műtárgy- és dokumentum gyűjteménynek biztonságos tárolása. Ahhoz, hogy az intézmény be tudja szerezni a megfelelő informatikai eszközöket szükséges az előirányzatok közötti átcsoportosítás 2 011 750 Ft értékben.
A Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár 2022. évi költségvetésében a dologi kiadások között lett megtervezve a könyvtári könyvek beszerzése. Ahhoz, hogy az intézmény a jogszabályok szerinti könyvbeszerzéseket ebben az évben végre tudja hajtani szükséges az előirányzatok közötti átcsoportosítás 2 205 000 Ft értékben.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet. hogy az Intézmény dologi kiadásaiból 4 216 750 Ft beruházási kiadásokra történő átcsoportosításhoz járuljon hozzá.

A fenti előirányzat átcsoportosítása Kőszeg Város Önkormányzatának többletkiadást nem jelent.

Az előterjesztést a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottság tárgyalta és 5 igen szavazattal egyhangúlag elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek.


Kőszeg, 2022. június 23.

Révész József s.k.
intézményvezető



HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár 2022. évi intézményi költségvetésében a levéltári feladatok dologi kiadási előirányzatát 2 011 750 Ft-tal, a könyvtári feladatok dologi kiadásainak előirányzatát 2 205 000 Ft-tal lecsökkenti, a levéltári feladatok beruházási előirányzatát 2 011 750 Ft-tal, a könyvtári feladatok beruházási előirányzatát 2 205 000 Ft-tal megemeli.

Felelős: Révész József igazgató
Határidő: azonnal