2022. Június 30., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A gyermekjóléti ellátási formák szabályairól és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzatának és alapító okiratának módosítása.
4. - Beszámoló a 2021. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház többletbevételére vonatkozóan.
6. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár többletbevételére vonatkozóan.
7. - Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
8. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Rendkívüli előterjesztés: A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása.
13. - Rendkívüli előterjesztés: Bizottságokba tag megválasztása.
8. napirendi pont:
Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.

Tisztelt Képviselő-testület!

A Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft., mint az önkormányzati tulajdonú ingatlanok kezelője a közelmúltban két megüresedett lakást jelentett át.

1. Űrhajósok u. 17/A 4. emelet 12. (Hrsz.: 3344/4/A/12) 51 m2 nagyságú komfortos lakás.
Helyiségei: 2 szoba, konyha, előszoba, erkély.
Fűtés: cserépkályhával történik.
A 14 lakásos társasházban 6 db önkormányzati lakástulajdon van.

2. Rákóczi F. u. 78. fsz. 16. (Hrsz.: 2976/A/16) 43 m2 nagyságú komfortos lakás.
Helyiségei: 1 szoba, konyha, előszoba, fürdőszoba-WC, kamra.
Fűtés: cserépkályhával történik.
A 54 lakásos társasházban jelenleg 10 db önkormányzati lakástulajdon van.

Az ingatlankezelő az átjelentésével együtt megküldte az ellenőrzése során dokumentált állapotfelmérési jegyzőkönyvet. A lakások további bérbeadása esetén mindkét ingatlan elavult elektromos hálózatának felújítására, szabványosítására lenne szükség, a nyílászárók és burkolatok szintén rossz állapotban vannak, felülvizsgálatra szorulnak, cseréjük indokolt, továbbá a lakások gépészeti és fűtéskorszerűsítést is igényelnek. A felújítási költség lakásonként 4-5 MFt, éppen ezért az ingatlankezelő az értékesítésüket helyezte előtérbe. Komfortfokozatnak megfelelően szociális alapon 440,-Ft/m2 az alaplakbér mértéke, míg piaci bérbeadás esetén 990,-Ft/m2, így bérbeadás esetén a lakásra fordított felújítás értéke szociális elv esetén 18 év, piaci bérbeadás során 8 év alatt térülhetne meg.

A fentieken túl ugyancsak üresen áll a Zrínyi 8. társasház fszt. 2. alatt lévő 57 m2 nagyságú komfortos (2 szoba, konyha, kamra, fürdő + WC + mosdófülke, előszoba) lakás. Ennek értékesítésére a 2022. évi vagyongazdálkodási koncepció tárgyalásakor tettünk javaslatot, szintén az ingatlankezelő által felmért felújítási költségekre (villamos szabványosítás, burkolat csere, festés, nyílászáró csere) tekintettel. Műemléki társasház lévén időközben azonban kilátásba került egy pályázati lehetőség, ami miatt ennek további hasznosítására vonatkozóan akkor nem született döntés. A pályázati önrész hiánya miatt azonban sajnos nem tudta a társasház benyújtani a pályázatot.

Mindhárom lakás értékének meghatározására megkértük az első értékbecslést, amelyek a következők:

Űrhajósok 17. IV/12. 13 M Ft
Rákóczi 78. fszt. 16. 6,7 M Ft
Zrínyi 8. fszt. 2. 9,4 M Ft

A Rákóczi F. u. 78. lakás értékének meghatározásánál az értékbecslő figyelembe vette a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya által - azóta NAV végrehajtás alatt lévő - a tulajdonosokra kibocsátott egyetemleges kötelezést, ami a lakóépület állékonyságának és rendeltetésszerű használatának biztosítását írja elő.

A lakások eladásának támogatása esetén a hivatkozott vagyonrendelet szerint újabb szakvéleményt készíttetünk, hiszen a szabályozás szerint 5 millió forintot meghaladó forgalmi érték esetén szükséges még egy beszerzése, amely esetben a vagyontárgy értékét a magasabb összeg képezi.

Az előterjesztést a Városfejlesztési, Idegenforgalmi, Környezetvédelmi és Vagyonügyi Bizottság megtárgyalta. A Bizottság mindhárom határozati javaslatot egyhangúlag elfogadásra ajánlja a Képviselő-testületnek.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és döntését meghozni szíveskedjen.

Kőszeg, 2022. június 23.

A polgármester nevében:

Németh Ildikó s.k.
városüzemeltetési osztályvezető




I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Űrhajósok u. 17/A 4. emelet 12. (Hrsz.: 3344/4/A/12) alatti 51 m2 alapterületű lakás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerinti liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli Rákóczi F. u. 78. fszt. 16. (Hrsz.: 2976/A/16) alatti 43 m2 alapterületű lakás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerinti liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal


III. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elrendeli a Kőszeg, Zrínyi u. 8. fszt. 2. szám (Hrsz. 1713/A/2) alatti 57 m2 alapterületű lakás Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2007. (II.2.) önkormányzati rendeletben foglaltak szerinti liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
2. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a jogtanácsos által készített adásvételi szerződés aláírására.

Felelős: Básthy Béla polgármester
Határidő: azonnal

(Valamennyi mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)