2022. Június 30., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A gyermekjóléti ellátási formák szabályairól és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzatának és alapító okiratának módosítása.
4. - Beszámoló a 2021. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház többletbevételére vonatkozóan.
6. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár többletbevételére vonatkozóan.
7. - Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
8. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Rendkívüli előterjesztés: A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása.
13. - Rendkívüli előterjesztés: Bizottságokba tag megválasztása.
10. napirendi pont:
Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.

(A képviselő-testület 2022. június 30-i ülésére.)


Tisztelt Képviselő-testület!

Szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-a értelmében a lejárt képviselő-testületi határozatokról az alábbi jelentést adom:

A 82/2022. (IV. 28.) határozatával a képviselő-testület jóváhagyta a belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium által meghirdetett, a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 3. melléklet II./5.2.1.5. pontja értelmében a 2022. évi rendkívüli önkormányzati támogatásra pályázat benyújtását 15.216.281.- Ft összegre.
A határozatra jelenti Cserkutiné Stipcsics Edina pénzügyi és gazdálkodási osztályvezető, hogy a pályázat beadása megtörtént.

A 83/2022. (IV. 28.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Kálvária u. 69. fszt. 2. szám alatti 50 m2 alapterületű lakásnak az önkormányzat vagyonrendeletében foglaltak szerinti, liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntést követően kiírt pályázati eljárás eredményesen zárult, a szerződéskötés folyamatban van.

A 84/2022. (IV. 28.) határozatában a képviselő-testület elrendelte a Kőszeg, Ady u. 10. fszt. 1. szám alatti 51 m2 alapterületű lakásnak az önkormányzat vagyonrendeletében foglaltak szerinti, liciteljárás útján történő értékesítését az értékbecslésben szereplő induló vételáron.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a döntést követően kiírt pályázati eljárás első körben érdeklődő hiányában eredménytelenül zárult. Az újból kiírt pályázati hirdetmény szerint a következő licit időpontja: 2022. július 8.

A 85/2022. (IV. 28.) határozatában a képviselő-testület hozzájárult a Kőszeg, Várkör 35-37. sz. alatti pinceszinten lévő 216 m2 tároló, valamint a Várkör 35-37. fszt. 3. sz. alatti üzlethelyiségből leválasztott mintegy 12 m2 ingatlanrésznek az önkormányzat tulajdonát képező Kőszeg, Munkácsy M. u. 9. fszt. 2. szám alatti 57 m2 nagyságú lakásingatlanra történő cseréjéhez, amely során a felek az ingatlanok értékét egyezőnek tekintik, értékkiegyenlítésre nem tartanak igényt.
A határozatra jelenti Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető, hogy a csereügylet során a társasház alapító okirata is módosul, így előzetesen az ehhez szükséges munkarészek elkészítését rendelték meg.

Tisztelt Képviselő-testület!

A szervezeti és működési szabályzatunkról szóló 27/2013. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. § (5) bekezdésében foglaltak értelmében az alábbiakban beszámolok az átruházott hatáskörben hozott döntésekről.

A Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi és Sport Bizottság júniusi rendes ülésén
– jóváhagyta a Kőszeg, Meseváros Óvoda és Bölcsőde alapdokumentumainak a módosítását,
– döntött arról, hogy a Kőszeg, Felső krt. 10. fsz. 1. alatti üres önkormányzati bérlakás piaci alapon legyen bérbe adva.

Kovács-Mezei Virág igazgatási osztályvezető jelentése alapján:
A polgármester nevében az osztály 2022. május 26. és 2022. június 29. között összesen 92 fő részére, 108 esetben települési támogatást, valamint 6 lakásfenntartási támogatást állapított meg.

Kőszeg, 2022. június 29.


Dr. Zalán Gábor s. k. jegyző