2022. Június 30., Csütörtök, 13:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Mi történt az ülésen:
Jegyzőkönyv olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1. - A gyermekjóléti ellátási formák szabályairól és a gyermekétkeztetésről szóló 8/2014. (II. 28.) önkormányzati rendelet módosítása.
2. - A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló 1/2000. (II. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
3. - A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal működési rendjéről szóló szabályzatának és alapító okiratának módosítása.
4. - Beszámoló a 2021. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, tájékoztatás a tevékenységgel összefüggő bevételekről és kiadásokról.
5. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház többletbevételére vonatkozóan.
6. - Kőszeg Város Önkormányzata költségvetési előirányzat átcsoportosítása a Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár többletbevételére vonatkozóan.
7. - Kőszegi Városi Múzeum, Könyvtár és Levéltár költségvetési előirányzat átcsoportosítási kérelme.
8. - Vagyonügy: Megüresedett önkormányzati bérlakások hasznosítására vonatkozó döntések meghozatala.
10. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra, beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
12. - Rendkívüli előterjesztés: A 2022. évi közbeszerzési terv módosítása.
13. - Rendkívüli előterjesztés: Bizottságokba tag megválasztása.
13. napirendi pont:
Rendkívüli előterjesztés: Bizottságokba tag megválasztása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Ahogy Önök előtt is ismert, Kiss Zoltán a 2. sz. választókerület megválasztott önkormányzati képviselője 2020. október 31-i hatállyal lemondott képviselői tisztségéről, ezzel megszűnt a megbízatása.
A helyi önkormányzati képviselők választásáról szóló 2010. évi L. törvény 20. § (5) bekezdése értelmében, ha az egyéni választókerületi képviselő megbízatása megszűnik, akkor időközi választást kell tartani.
A különleges jogrendre való tekintettel a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény 4. § (3) bekezdése értelmében időközi önkormányzati választást sokáig nem lehetett tartani. Az időközi választások és helyi népszavazások megrendezhetőségéről szóló 103/2022. (III. 10.) Kormányrendelet a szabályozást úgy módosította, hogy 2022. április 10-től az időközi választást 15 napon belül ki kellett tűzni.
Fentiek alapján Kőszeg Város Helyi Választási Bizottsága az 1/2022. (IV. 11.) határozatával a 2. sz. egyéni választókerületben az időközi választás időpontját 2022. június 26. napjára kitűzte.
Az időközi választás a vonatkozó jogszabályoknak előírt módon, június 26-án eredményesen lezajlott, a három induló jelölt közül a legtöbb szavazatot Csiki István a FIDESZ-KDNP jelöltje kapta meg.

A választás eredménye 2022. június 29-én, 16 órakor válik jogerőssé.
Ezt követően nincs akadálya annak, hogy Csiki István a Helyi Választási Bizottságtól átvegye a megbízólevelét, majd a polgármester előtt letegye a képviselői esküjét. Amennyiben ez megtörténik a képviselő-testület teljes értékű tagja lesz, így a bizottságokban is számítok a munkájára.
Mivel Kiss Zoltán korábbi képviselő a pénzügyi, valamint a humánerőforrás bizottságnak is tagja volt, ezért Csiki Istvánt is javaslom ugyanezen bizottságokba megválasztani. Ezzel mindkét bizottság ismét a Szervezeti és Működési Szabályzatunkban rögzített 9-9 fős létszámmal tud működni.
Fenti javaslatommal a 2019. évi önkormányzati választások után kialakult bizottsági szerkezet összetétele nem változna, ezért kérem a képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni és elfogadni szíveskedjék.

Kőszeg, 2022. június 29.


Básthy Béla s. k.
polgármester




HATÁROZATI JAVASLAT


Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Pénzügyi, Jogi és Rendészeti Bizottságba valamint a Kulturális, Oktatási, Szociális, Egészségügyi Sport Bizottságba, a Kiss Zoltán lemondása folytán megüresedett helyre Csiki István képviselőt megválasztja.

Felelős: Básthy Béla polgármester.
Határidő: 2022. július 1.