2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
3. napirendi pont:
Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.

Tisztelt Képviselő-testület!

Rendkívül fontos, hogy a szociális ellátórendszerben lévő és bekerülő emberek foglalkoztatása szervezett keretek között történjen. Ezért kiemelt jelentőségű a közfoglalkoztatás szervezése, a közfoglalkoztatási terv a településen élők adottságaihoz és a helyi sajátosságokhoz, lehetőségekhez igazodó elkészítése, amelynek kidolgozása a települési önkormányzatok feladata, de a munkaerőpiaci szervek is részt vesznek az előkészítés folyamatában, illetve a megvalósítás segítésében. Ez a program ugyanis csak akkor lehet sikeres, ha az önkormányzatok és a munkaügyi szervezetek közös erővel, együttműködve látják el a feladatokat.
A közfoglalkoztatás hatékony megvalósítása érdekében a települési önkormányzatoknak, vagy társulásaiknak minden év elején egyéves időtartamra közfoglalkoztatási tervet (lsd.:melléklet) kell készíteniük, amelyet előzetes véleményezésre meg kell küldeni a munkaügyi központnak, a 2000 fő feletti települések esetén a helyi szociálpolitikai kerekasztalnak, valamint az érintett helyi kisebbségi önkormányzatoknak. Az önkormányzat képviselő-testülete e vélemények ismeretében fogadja el a közfoglalkoztatási tervet évente február 15-éig.

Az aktív korúak ellátására - közfoglalkoztatásban való részvétel mellett - jogosult személlyel közcélú munkára legalább évi 90 munkanapra és legalább napi hat órai munkavégzésre kell határozott idejű munkaviszonyt létesíteni. A közcélú munka alatt azon állami vagy helyi önkormányzati feladat ellátását kell érteni, amelynek teljesítéséről – jogszabály alapján – a helyi önkormányzat gondoskodik. A közfoglalkoztatásban résztvevők a munkavégzés időtartamára munkabért kapnak, amelynek összege – teljes munkaidő esetén – nem lehet kevesebb a minimálbérnél. A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 2010. január 1-jétől havi 73.500 forint, a legalább középfokú iskolai végzettség és/vagy szakképzettséget igénylő munkakört ellátók garantált bérminimuma gyakorlati időtől függetlenül 2010. január 1-jétől havi 89.500 forint.
A települési önkormányzat által szervezett közfoglalkoztatással kapcsolatos személyi kiadások 95%-át a központi költségvetés megtéríti, továbbá a munkaadó közcélú foglalkoztatás esetén mentesül a társadalombiztosítási járulék, valamint a munkaadói járulék 50 %-ának megfizetése alól.
Kőszeg Város Önkormányzata a közfoglalkoztatással kapcsolatos, önkormányzatot terhelő 5 % személyi kiadásokra 2010. évi elfogadott költségvetésébe 2.513 E Ft-ot tervezett.
A közfoglalkoztatással kapcsolatos dologi kiadások teljes egészében a munkáltatókat terhelik.

Kőszeg Város Önkormányzata a közcélú foglalkoztatást az általa fenntartott intézményekben és az általa alapított, de a Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása által fenntartott intézményekben szervezi meg, a munkaerő igények előzetes felmérése megtörtént.
Fentiek alapján készítettük el a város 2010. évi közfoglalkoztatási tervét, melyet a szociálpolitikai kerekasztal és a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Kőszegi Kirendeltsége, mint előzetes véleményezésre jogosult szervek elfogadásra ajánlanak.
Az előterjesztést a Szociális és Egészségügyi Bizottság megtárgyalta és egyhangúlag elfogadásra ajánlja.

Fentiekre tekintettel kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és elfogadására!

Kőszeg, 2010. január 21.

A polgármester nevében:

Dr. Tóthné Dolgos Zsanett s.k.
gyámügyi és szociális osztályvezető

HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a melléklet szerinti közfoglalkoztatási tervet elfogadja.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Dr. Tóthné Dolgos Zsanett gyámügyi és szociális osztályvezető
Határidő: azonnal


(A mellékletet lsd. a letölthető formátumban.)