2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
13. napirendi pont:
Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.

Tisztelt Képviselő-testület!


Kőszeg Város Önkormányzata 27/2003. (XII. 9.) számú sportrendeletének 11.§ (3) bekezdése alapján Kőszeg Város Önkormányzata és a Kőszegi Sportegyesület között 2007. február 28-án köttetett Középtávú Támogatási Megállapodás, valamint e szerződés mellékletét képező 2007. április 20-án létrejött Ingatlanhasználati és Vagyonkezelési Szerződés alapján a Sportegyesület látja el az önkormányzat által kötelezően ellátandó sportfeladatokat, valamint ezek végzéséhez nélkülözhetetlen önkormányzati ingatlanok (Lóránt Gyula Sporttelep, teniszpálya, síugró sánc) használati és vagyonkezelési feladatait. A fenti szerződések 2010. december 31-ig, illetve 2010. március 31-ig hatályosak.
Kenyeri András, a Kőszegi Sportklub (KSK) elnevezésű tavaly májusban alapított egyesület decemberben megválasztott elnöke tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 2009. december 14-én együttes küldött közgyűlést tartott a Kőszegi Sportegyesület, valamint a Kőszegi Sportklub.
A közgyűlésen Táncsics Péter, a szeptemberben lemondott Dorner Attila egyesületi elnök helyett, mint levezető elnök a KSE képviseletében elmondta, hogy Dorner Attila ügyvezető elnök, valamint 3 elnökségi tag 2009. októberében-novemberében lemondott tisztségéről a Kőszegi Sportegyesületben. Elmondta, hogy az egyesület jelentős köztartozást halmozott fel, melynek kiegyenlítésére nincsen reális esély. A köztartozás emellett akadályozza az egyesületet bármilyen pályázaton történő indulásban, szakági, minisztériumi vagy egyéb állami és önkormányzati támogatás elnyerésében is. Mára már több szakosztály is megszűnt, illetve kivált az egyesületből. A levezető elnök egyetlen reális esélyként a KSE jogutód nélküli megszűnését, és egy új jogi szervezet keretein belüli újjáalakulását látja, mely szervezetben az eddigi szakosztályok változatlan feltételek mellett folytatják munkájukat.
A Kőszegi Sportegyesület közgyűlése 32/2009. sz. határozatával jóváhagyta az egyesületen belül működő szakosztályoknak a Kőszegi Sportklubban történő további működését azzal a feltétellel, hogy az új egyesület a KSE alapszabályát, működési szabályzatát változatalan formában átveszi. Emellett a Kőszegi Sportklub közgyűlése 12/2009. sz. határozatával az egyesület új elnökének Kenyeri Andrást, az elnökség tagjainak Koltai Árpádot, Molnár Lászlót, Barabás Krisztiánt, Pusztai Tamást, Molnár Zoltánt és Marton Pétert választotta meg. A személyi változások átvezetése a bíróságon folyamatban van.
A fentiekről Táncsics Péter – megkeresésünkre - levélben is tájékoztatta 2010. január 15-én az önkormányzatot.
A KSE ezek szerint tehát – a felszámolást követően - jogi értelemben megszűnik, így a sportfeladatokat az idei évtől a tervek szerint a Kőszegi Sportklub veszi át, amennyiben ezzel az önkormányzat is egyetért.

Ami az önkormányzat és a Kőszegi Sportegyesület, illetve a Kőszegi Sportklub között fennálló eddigi és jövőbeni jogviszonyt alakulását illeti, a változások a következő lépcsőkben képzelhetőek el :

1. Kenyeri András, a Kőszegi Sportklub elnöke, a bírósági bejegyzést követően, kezdeményezi Középtávú Támogatási Megállapodás, valamint ehhez kapcsolódóan Ingatlanhasznosítási és Vagyonkezelési Szerződés megkötését.
2. A fenti szerződések megkötésével egyidejűleg a Kőszegi Sportegyesülettel kötött, még hatályban lévő szerződések hatályukat vesztik. Erről a fenti említett két új szerződés is rendelkezik.
3. A szerződések aláírását követően a Kőszegi Sportklub elnöke kezdeményezheti a Városfejlesztési és Vagyonügyi Bizottságnál az esetleges 1 évnél (illetve az ingatlanhasznosítási és vagyonkezelési szerződésben meghatározott időtartamon túli) bérleti szerződések jóváhagyását. Az új egyesület csak ezt követően köthet bérleti szerződéseket.

A fenti szükséges jogi lépésekről már előzetesen tájékoztattuk Kenyeri András elnököt.

Természetesen a vázolt menetrendet csak akkor tudjuk megnyugató módon betartani, ha a KSE megszűnése és bírósági elszámolása (tartozások, követelések, vagyon) jogszerűen lezajlott. Ebben az esetben akadálya nem lesz annak,hogy az új sportegyesülettel kössük meg az említett szerződéseket.

A kialakult helyzetre való tekintettel a Kőszegi Sportegyesület számára az első negyedévi támogatási összeg már nem kerül átutalásra, hiszen az abban foglalt kötelezettségeinek nem tud már eleget tenni. Emellett a Sportegyesület részéről kérték is ezen összeg visszatartását.

A Kőszegi Sportklub önkormányzati támogatást kizárólag a Középtávú Támogatási Megállapodás és Ingatlanhasznosítási és Vagyonkezelési Szerződés aláírását követően kaphat.



A Kulturális, Idegenforgalmi, Oktatási és Sport Bizott-ság a tájékoztatót tudomásul vette.


Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a tájékoztató megtárgyalására, annak elfogadására!


Kőszeg, 2010. január 21.


A polgármester nevében:
Schlögl Krisztián s. k.
szervezési ügyintéző

HATÁROZATI JAVASLAT



Kőszeg Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Kőszegi Sportegyesület megszűnéséről és a Kőszegi Sportklub megalakulásáról szóló tájékoztatót tudomásul veszi.



Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Schlögl Krisztián szervezési ügyintéző
Határidő: azonnal