2010. Január 28., Csütörtök, 09:00 óra, Városháza tanácskozó terme: nyilvános ülés

Lehetőségek
Mentés saját gépre:
Előterjesztés letöltése
Az eredeti dokumentumot - a gyorsabb letölthetőség érdekében - zip formátumba tömörítve tettük letölthetővé.
A zip formátumú állományok megnyitásához használja a WinZip programot, amit közvetlenül letölthet innen.
Off-line olvasás:
Előterjesztés nyomtatása
Kapcsolódó anyagok
Az ülés beharangozója:
Meghívó olvasása
Miről volt szó az ülésen:
Előterjesztések olvasása
1.a - Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2007. (IV. 1.) önkormányzati rendelet módosítása és kiegészítése.
1.b - Kőszeg Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódásáról, munkarendjéről, ügyfélfogadási rendjéről valamint tevékenységi köréről és gazdálkodási feladatairól szóló, új önkormányzati szabályzat megalkotása.
2.a - A mezei őrszolgálatról szóló 37/2007. (XII. 22.) önkormányzati rendelet valamint a helyi adókról szóló 19/1993. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosítása.
2.b - Beszámoló a mezőőri szolgálat 2009. évi tevékenységéről.
3. - Kőszeg Város 2010. évi közfoglalkoztatási tervének jóváhagyása.
4. - Háziorvosi feladatok egészségügyi vállalkozás formájában történő ellátásáról szóló szerződés módosítása.
5. - Egészségház létesítése.
6. - Pályázati lehetőség megtárgyalása a belterületi utak fejlesztésére és infrastrukturális beruházások támogatására.
7. - Tájékoztató a 2009. évi útfelújításokról.
8. - A Nyugat-Dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás alapító okiratának, társulási megállapodásának módosítása valamint pályázathoz szükséges nyilatkozat megtétele.
9. - A VASIVÍZ Zrt. alapító okiratának módosítása.
10. - Az ABIC Kft. ingatlanfejlesztése a Csónakázó tónál.
11. - Tájékoztató a pénzügyi-gazdasági tanácsadó eddigi munkájáról és a megbízás folytatásának jóváhagyása.
12. - A képviselő-testület 2010. évi munkaprogramjának a jóváhagyása.
13. - Tájékoztató a Kőszegi Sportegyesület jelenlegi helyzetéről.
16. - Jelentések lejárt határidejű határozatokra valamint beszámoló az átruházott jogkörben hozott döntésekről.
17. - Kistérségi intézményfelújítási pályázat
17. napirendi pont:
Kistérségi intézményfelújítási pályázat

Javított változat!

Tisztelt Képviselő-testület!

1. Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása pályázatot kíván benyújtani az 1/2010. (I. 19.) ÖM rendelet 6. § (1) bekezdése alapján a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde KIKI Felsővárosi Tagóvodája épületének felújítása (nyílászárók cseréje, homlokzat-felújítás, tetőfelújítás, esetlegesen radiátorcsere). A beruházás kalkulált összköltsége 13.950.864,- Ft + áfa, azaz bruttó 17.438.580,- Ft – pályázaton igényelhető támogatás 80%, azaz 13.950.864,- Ft, a szükséges önerő 3.487.716,- Ft.

A pályázatot a rendelet értelmében a Társulás nyújthatja be, az önerőt azonban Kőszeg városa, mint tulajdonos viseli, ezért a szükséges önerő biztosításáról és átadásáról a Képviselő-testületnek kell dönteni.

Az önerő összege a kötvénykibocsátás terhére biztosítható.

2. A Társulási Tanács 147/2009 számú határozata alapján a Társulás pályázatot kíván benyújtani a "NYDOP-2009-5.3.1/B. – Óvodák fejlesztése" kiírásra, az Újvárosi Óvoda felújítására. A pályázat benyújtásának feltétele, hogy a Társulás a szóban forgó ingatlanra a pályázat benyújtásától számított legalább 10 évig szóló használati szerződéssel rendelkezzen. A 2008-ban megkötött használati jogot alapító szerződésben viszont 2019. december 31-i időpont szerepel, ami nem felel meg a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek, tekintettel arra, hogy a pályázat csak ezen ülést követően kerül benyújtásra.

Ezért szükséges az Újvárosi Óvoda Deák Ferenc u. 2. szám alatti épülete tekintetében a megkötött szerződést az 5. pontra vonatkozóan módosítani, a szerződés többi pontjainak változatlanul hagyása mellett.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a pályázat benyújtásához való hozzájárulásról, a szükséges önerő biztosításáról, valamint a használati jogot alapító szerződés módosításáról dönteni szíveskedjen!

Kőszeg, 2010. január 27.

A polgármester nevében:

Rimányi Krisztina s.k.
városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető



I. HATÁROZATI JAVASLAT

1. Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hozzájárul, hogy Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása az 1/2010. (I. 19.) ÖM rendelet alapján a Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde KIKI Felsővárosi Tagóvodája épületének felújítása iránt pályázatot nyújtson be.
2. A szükséges 3.500.000,- Ft önerőt pénzeszköz átadással, a kötvénykibocsátás terhére biztosítja.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Sőbér Aurélia pénzügyi osztályvezető
Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető
Határidő: azonnal

II. HATÁROZATI JAVASLAT

Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a mellékelt, Kőszeg, Deák F. u. 2. szám, 3001/5 hrsz alatti ingatlanra vonatkozó használati jogot alapító szerződés módosítását jóváhagyja, és felhatalmazza a polgármestert annak aláírására.

Felelős: Huber László polgármester
Hivatali felelős: Rimányi Krisztina városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető, dr. Bakács Nóra jogtanácsos
Határidő: Azonnal

HASZNÁLATI JOGOT ALAPÍTÓ SZERZŐDÉS

MÓDOSÍTÁSA

amely létrejött egyrészről

Kőszeg Város Önkormányzata (9730 Kőszeg, Jurisics tér 8., stat. számjel: 15420909-7511-321-18, képviseli: Huber László polgármester), mint használatba adó (a továbbiakban: tulajdonos),

másrészről

Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása (9730 Kőszeg, Kossuth L. u. 15., stat. számjel: 15574462-7511-322-18, képviseli: Albert Csaba elnökhelyettes), mint használó között az alábbi feltételekkel:

Szerződő felek a közöttük – a kőszegi 3001/5 helyrajzi számú, természetben a 9730 Kőszeg, Deák Ferenc u. 2., szám alatt található, óvoda megjelölésű ingatlan (a továbbiakban: ingatlan) tárgyában – létrejött használat jogát alapító szerződés 5. pontját az alábbiak szerint módosítják:

"5. A használati jogot a felek határozott időre, 2020. december 31-ig alapítják. A megjelölt határozott idő letelte előtt is jogosult a tulajdonos egyoldalú nyilatkozattal a használat jogát megszüntetni és kérni annak ingatlan-nyilvántartásból való törlését, amennyiben a Kistérségi Társulás megszűnik, vagy a tulajdonos a Társulásból kilép, továbbá ha a használó az ingatlant nem a Társulási Megállapodásban foglalt közoktatási feladat ellátására használja."

A szerződésnek jelen módosítással nem érintett egyéb rendelkezései változatlanul maradnak hatályban.

Jelen szerződés módosítás aláírására Kőszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ………/2010 (I. 28.) számú határozata adott felhatalmazást a polgármesternek.

Általános ügyvédi meghatalmazás nyilvántartási száma 50044/2002.


Kőszeg, 2010. ……………..




…………..…………………………… …………..………………………………
Huber László Albert Csaba
Kőszeg Város Önkormányzata Kőszeg Város és Vonzáskörzete
tulajdonos Többcélú Kistérségi Társulása
használó


Dr. Bakács Nóra ügyvéd (9730 Kőszeg, Chernel u. 11.) az általam készített okirat ellenjegyzésével tanúsítom, hogy az okiratba foglalt szerződés a felek előttem kijelentett akarata alapján, a hatályos jogszabályoknak megfelelően a rögzítettek szerint jött létre, azt a felek előttem saját kezűleg írták alá. 2010…